Publicitat
Gent de Terrassa

“El secret de tallar el pernil és la pràctica i les bones eines”

Ángel Guardia, comercial de Jamones Cerezo i tallador de pernil

L’any 1988 va començar a treballar com a comercial a Distribuciones del Jamón Cerezo, una feina que va començar, com es diu, sense voler. “Vaig arribar a Terrassa amb dos anys i el meu pare coneixia al fundador”, d’aquesta empresa. Quan va tornar de la “mili”, es va incorporar a aquest negoci i, des de llavors, llevat de tres anys, ha treballat allà.

Fer de comercial li agrada i el tracte amb la gent i declara que “el mercat ha canviat molt i ara tot és la gran distribució”. Amb les jubilacions de les generacions anteriors “no hi ha continuïtat”, cosa que creu que afectarà el comerç local. “Desapareixerà el comerç tradicional i quedarà tot en mans de la gran distribució”, vaticina. Això, afegeix, afectarà la seva professió que “quedarà molt limitada. Està en vies d’extinció”.

De fa uns anys, es dedica a tallar pernil per a esdeveniments. Un client li va demanar de fer-ho, però no ho va fer, tot i que la idea li va rondar pel cap i va decidir iniciar-se. “Vaig començar de manera gairebé testimonial i era com un hobbie, sense buscar la perfecció”, assegura.

Diu que “soc totalment autodidacta”. El secret de tallar el pernil, assenyala, és “la pràctica i bones eines”, que han de ser dos ganivets ben esmolats”. El tall ha de ser ben prim i s’ha de tallar “donant molt violí al braç”, apunta.

El ciclisme és una de les seves grans aficions i surt amb els amics, per la carretera, quan és estiu, i per la muntanya. Va estar federat durant un temps quan era jove i va guanyar algunes curses

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top