Publicitat
Gent de Terrassa

“Un cuiner ha de tenir vocació, que li agradi i molta dedicació”

Alberto Peláez, cuiner i propietari del restaurant Sara

Quan tenia 14 anys es va iniciar en el món de la restauració, fregant plats, a l’Hostal del Fum. Treballava amb el seu pare, a l’obra, però un familiar que estava a aquell restaurant, li va dir que ho provés. I ja no ho va deixar. Va passar per diferents establiments fins que va tenir la possibilitat de quedar-se la gestió del restaurant Sara, l’any 1985, amb el seu germà.

Amb els anys, va continuar sense el seu germà i ho porten des de llavors amb la seva esposa, la María José Román. “És un ofici que demana molt sacrifici i dedicació”, apunta. Va fer diversos cursos de cuina, alguns de monogràfics, i l’experiència també ha estat la seva escola.

“Fem una cuina mediterrània i tradicional, però també amb tocs més actuals”, comenta. Han superat les diverses crisis que han succeït d’ençà que van començar i s’han hagut d’adaptar al temps. “M’agrada provar coses noves i cuines més creatives quan surto a menjar fora, però amb els meus coneixements ens funciona bastant bé”, assenyala.

Li agrada molt cuinar peix i diu que “si tens bon producte, es tracta d’agafar el punt de cocció”. Per ser cuiner, considera que “has de tenir vocació, que t’agradi i molta dedicació”. Admet que mai havia imaginat que seria cuiner. “A casa no hi havia tradició i vaig començar i em va anar agradant”.

Quan tenen una estona lliure, amb la seva dona els agrada anar a menjar a fora, a tastar nous restaurants. També va practicar durant molts anys la bicicleta, però ho va deixar.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top