Publicitat
Gent de Terrassa

“El periodisme és un gran vehicle per explicar tota mena d’històries”

/ Nebridi Aróztegui

Marc Cerrudo, periodista i escriptor

Ho explica sense embuts. “L’únic motiu de pes perquè estudiés Periodisme és que m’agradava molt escriure”. Tampoc tenia clar que s’hi voldria dedicar com a tal, a un diari, a una ràdio o a una televisió. I finalment no ha acabat treballant en cap d’aquests mitjans. “M’agraden molt les històries i el periodisme és un gran vehicle per explicar tot tipus d’històries”, diu.

Admet que la carrera la va trobar una mica “anacrònica”. Finalment, s’ha dedicat a escriure, però “des del món de la comunicació, de les xarxes socials i de la literatura”. Després de passar per altres feines, treballa de cap de comunicació de la Llibreria Altaïr, ara fa quatre anys.

“És una feina que m’omple molt i m’apassiona i per mi és una sort”, comenta. Va fer un curs de novel·la i de narrativa, que li va anar bé per “sentar les bases de generar una ficció amb cara i ulls”, si bé, a partir d’aquí, afegeix, “he sigut molt autodidacte”. Opina que per escriure bé, “abans has de llegir molt, d’autors de tot el món, i la meva formació és continuada i no pots deixar mai de llegir”.

Després d’alguns premis de relats curts, va proposar-se fer “una història més llarga i més profunda” i va guanyar el Premi Roc Boronat de 2021, amb el primer llibre “Lluny vol dir mai més”. Escriu perquè li agrada i està immers en la seva segona novel·la.

És un gran aficionat al futbol, i el seu equip de sempre és l’Athletic Club. També és un apassionat de les sèries i, de fet, escriu crítiques sobre aquestes produccions televisives.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top