Júlia Gràcia, directora de Tecnos Escola Cooperativa
Primer va estudiar Magisteri i, més endavant, va fer un curs pont i va llicenciar-se en Filologia Hispànica. “Era la típica nena que era acadèmica, a mi m’agradava anar a escola”, comenta. A més, “a casa havíem tingut de tota la vida una llibreria i havia tingut sempre molt contacte amb el públic i amb la gent”, afegeix. I, tot plegat, “sempre vaig tenir clar que volia ser mestra”.
Abans d’acabar la llicenciatura va començar a treballar fent classes de formació professional, “de la d’abans”, a l’Escola La Llar. Després de llicenciar-se, va estar un any a l’Escola Goya i, l’any 1998, va entrar a la Tecnos “per treballar tota l’atenció a la diversitat. Principalment, amb grups que en aquell moment s’anomenaven grups de reforç i I llavors els hi feia una mica tot”, apunta.
Més tard va passar a fer classes com la resta de docents i sempre ha fet de tutora i ara fa quatre anys que és la directora del centre. “No era una cosa que tingués prevista i la veritat és que estic contenta”, diu. Tot i la seva tasca de direcció, continua donant classes.
Opina que “l’educació és una de les coses que hauria d’estar consensuada per tots els partits polítics” i sosté que “l’escola és on recau tot allò de la societat i acabes fent de tot, psicòloga, mare, infermera... I a sobre, moltes vegades també es posa en dubte la feina que fa un professor”.
Detalla que a la Tecnos “som una cooperativa i al final l’escola és de tots. I, per tant, hem de tirar del carro entre tots”. Entre les seves tasques com a directora, “el més complicat és la gestió d’equip”.