
Club i veïns proposen una gestió privada del golf i estan disposats a invertir
Diuen que el manteniment públic és deficient, que sembla que l’alcalde “vulgui deixar morir el camp”, i aposten per reflotar l’equipament “a cost zero per a l’Ajuntament”

- Consells per controlar les "despeses formiga"
ARA A PORTADA
Publicat el 13 de desembre de 2024 a les 21:27
Actualitzat el 13 de desembre de 2024 a les 22:09
El Club de Golf de Matadepera ha fet un pas endavant en la defensa d’una gestió privada de l’equipament. L’entitat ha presentat a l’Ajuntament de Matadepera una proposta esportiva i econòmica i ho ha fet de la mà del grup Taradell, una de les empreses interessades en la gestió del golf de Matadepera, acompanyat dels veïns de Can Vinyers i amb el suport de la Federació Catalana de Golf i la Real Federació Espanyola de Golf.
El dia 27 de novembre els promotors van presentar la seva alternativa a l’alcalde de Matadepera, Guillem Montagut, i ara la fan pública. “Venim a reforçar una proposta positiva per a tothom -explica Carlos Iribarren, president del Club de Golf de Matadepera-. És un projecte esportiu, social i amb un pla econòmic”, que planteja una inversió al voltant dels 104.000 euros, amb els que posarien al dia el sistema de rec, la maquinària i en manteniment del golf.
Els promotors defensen que la gestió privada “treu un problema a l’Ajuntament de Matadepera”, que com a titular de l’equipament és el responsable del seu manteniment. “Ara mateix el camp està en pèssimes condicions i la maquinària està espatllada”, apunten.
[caption id="attachment_571362" align="aligncenter" width="700"]
Foto dels representants de la proposta del Club de Golf i el Grup Taradell amb l'alcalde Guillem Montagut, el dia de la presentacio del projecte[/caption]
Una de les novetats de la proposta és que els veïns i jugadors del golf estan disposats a implicar-se en la futura gestió de l’equipament. Ells assumirien el 40% de l’operació econòmica i el grup Taradell el 60%, en una operació que valoren com a “sostenible. No anem a guanyar diners, però tampoc a perdre”.
L’objectiu és que el golf recuperi les condicions per a la pràctica de l’esport. “Aquesta és una instal·lació municipal i ha d’estar en condicions - apunta Pere Arch, veí el golf i jugador-. Ara el camp està en un estat d’abandonament, ple d’herbes. La solució és revitalitzar el camp i la fórmula, una licitació pública”.
Les federacions catalana i espanyola de golf avalen la proposta del club i del grup Taradell i s’han ofert a fer una auditoria de l’equipament a cost zero, informen. “Ja està en marxa - confirma Ramon Nogué, president de la Federació Catalana de Golf-. Analitzarà el manteniment del camp, de la maquinària i de l’entorn i plantejarà una proposta ajustada i una altra de més ambiciosa”.
