Uns pressupostos amb perspectiva de gènere

01 de febrer de 2017
Els pressupostos municipals de Terrassa per al 2017 són els pressupostos amb una major perspectiva de gènere de tota la història. I això és així perquè, des del servei de Polítiques de Gènere, s'ha sotmès aquest document -el més important del mandat- a una anàlisi molt concreta: s'han escollit alguns dels principals programes que es duran a terme des de les diferents àrees del Consistori i s'ha avaluat si dits projectes tenien en compte la tasca de promoure la igualtat entre homes i dones.

Des de fa anys, les polítiques de gènere han impregnat de manera transversal totes les àrees i regidories. Entenent que aconseguir reduir la desigualtat és una tasca que depèn de tots i totes, una tasca que es pot abordar des de qualsevol àmbit d'actuació. Els projectes d'ocupació i promoció econòmica han de vetllar per la igualtat, els serveis socials, l'urbanisme, la regidoria de Cultura i Esports... En totes les àrees hi ha programes que, segons es desenvolupin i depenent dels criteris aplicats, poden ajudar a avançar cap a una ciutat més igualitària, justa i coherent amb la realitat social o, per contra, poden fer-nos retrocedir en aquesta labor. És feina de tots i totes valorar, analitzar i, si cal, corregir les polítiques dissenyades per garantir que la societat, cada cop més diversa, gaudeixi també d'una administració pública més accessible i que sàpiga donar resposta a tots els sectors socials.

Amb aquest objectiu, i seguint la tendència que apliquen des de fa alguns anys les administracions locals, nacionals i estatals, els pressupostos municipals del 2017 han estat analitzats des de la perspectiva de gènere. D'aquesta manera, les polítiques aplicades a Terrassa, a més de complir uns objectius determinats en cada cas, també serviran per continuar el camí cap a la igualtat real i efectiva. Perquè en cada petit gest pot haver un gran avenç.

L'autora és secretària d'Igualtat del PSC de Terrassa