Publicitat
Opinió

El repte treu el millor

Avui fa dos mesos que Sean Connery ens deixà. Sempre es fixava reptes motivadors: una bona filosofia vital que podem fer nostra, en homenatge seu. Per això deia que "odiava els idiotes. Hi ha massa bretxa entre els qui rumien el guió d’un film i els qui el realitzen". La vida ens ensenya que la trepa d’ells és força gran.

Gairebé capgiraria, però, aquest mot pel de "tòxics", emprant un concepte del terapeuta Bernardo Stamateas. El millor que cal fer és apartar-se’n, al seu estil. Sabent callar si algun d’ells cerca provocar.

A joc amb la pandèmia, seves són unes tesis que encaixen plenament: "Per dominar la natura, primer de tot cal aprendre a obeir-la". Com a norma ajustada a aquest entrellat, una gran citació de la pel·lícula "Indiana Jones": "Llavors vaig recordar el que digué Carlemany… Que els meus exèrcits siguin les roques, els arbres i els ocells del cel".

L’agnosticisme que tot ho abasta ens ho trava. Al seu paper estel·lar de James Bond deia que "sempre duia pistola perquè tenia un complex d’inferioritat". La dita conté "més pa que formatge" i ribets sorneguers. El gran públic el té present en aquest rol.

Un altre carisma on l’admiro molt guarda relació clara amb la seva discreció, malgrat ésser un dels actors més mediàtics de Hollywood. Potser això explica la seva negativa a rodar -amb n’Steven Spielberg- la 4a entrega d’"Indiana Jones". Li treia més gaudi amb "to play golf in your Scotland" o la luxosa mansió de les Illes Bahames.

Un altre gran èxit seu fou la novel·la "El nom de la Rosa", de n’Umberto Eco. S’hi reflecteixen les tensions de la cristiandat, on els espirituals defensaven una Església sense riqueses terrenals. Contra certes sectes herètiques que assassinaven els rics o "impurs".

En acabar, remarco el nucli del títol. Un punt que escenificava rebé. Prou que deia: "Potser no sóc un bon actor. Seria molt pitjor una altra cosa". Ara que la vida social trontolla, tractava tothom igual com volia ésser tractat ell. Cal "gruar-ho". Mentrestant, amic Sean, "let the earth be light to you… and thank you for everything you have given us"! Que la terra et sigui lleu… i moltes gràcies per tot el que ens has donat!

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top