Publicitat
Opinió

La gestió del temps

Quan ja fa més de deu mesos de l’esclat de la pandèmia, no puc entendre com hi ha gent -encara!- que s’avorreix. Que malbarata el temps. No sap què fer-ne i perjura que el sostre de casa li cau damunt. Serà possible? No s’han pogut parar a pensar -en un moment- la manera de planificar les hores “mortes” que ens ofereix el confinament? Per contra les estones improductives poden tenir un perfil diferent sabent trobar un bon llibre com a company de trajecte.

En el tema del desenvolupament personal i el coaching, un dels autors més contrastats és el nord-americà Paul J. Meyer, de 92 anys. La seva experiència esdevé un clar de lluna ben enfocat a l’hora de fixar reptes, criteris i consells adients. Fundà l’empresa SMI (Success Motivation Institute). Com suggereix el nom, xifra l’èxit a no quedar-se en la teoria pura. Ans al contrari, estableix plans d’acció concrets i mesurables, que activin el motor mental de la persona humana envers el propi ple potencial€

En el si d’una societat fortament competitiva com la nostra, tanmateix, sovint tot es conjuga en clau de guanyar la major quantitat de diners possible€

Prou s’ha vist arran la forta crisi mundial que ens cal capgirar un bon llistat d’esquemes i principis no prou ben ajustats. En aquesta fita tan ambiciosa, el temps és el primer recurs disponible. Això sí, prefixant abans uns objectius ben definits.

Un cop fet aquest disseny, es tracta de bastir i escriure un pla d’acció. En ell, hi ha d’haver una data-topall de revisió. Aleshores, hem de prescindir de les crítiques d’altri, dels obstacles que abans ens podien semblar insalvables i projectar-hi la màxima confiança.

Un parell de les moltes sentències d’aquest autor les trobo del tot genials: “El 90% de tots els que fracassen no estan realment derrotats. Passa que tan sols, senzillament, es donen per derrotats”€ I “la productivitat no és un accident. Sempre esdevé el resultat d’un compromís amb l’excel·lència, una planificació força intel·ligent i un esforç concentrat i continuat”.

Pot semblar fàcil i no ho és. Cal clavar, i molt, els colzes.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top