Publicitat
Opinió

Tests d’antígens a les farmàcies, per fi

El Govern demanarà aquest dimecres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) allargar les restriccions ara vigents una setmana més, entre elles el toc de queda, les reunions de 10 persones com a màxim i el tancament de tots els establiments a les 00.30 hores. En aquest sentit, ha canviat el llistat de municipis amb toc de queda en funció de la incidència i ara el planteja en un total de 165 municipis. Entre ells, hi ha Terrassa, que continuarà una setmana més sota aquestes mesures. I és que la cinquena onada s’està allargant més d’allò que desitjaríem, però hem de continuar fent un altre esforç de prevenció.

Aquest increment del nombre de contagis ha estat un dels motius pels quals es permetrà la venda de tests d’antígens a les farmàcies sense recepta. El Consell de Ministres d’ahir va aprovar aquesta mesura, que ja està implantada en altres països europeus. Es tracta d’una decisió molt esperada pel sector farmacèutic. S’ha d’afavorir la detecció de casos en un moment en què l’allau de contagis amenaça l’atenció primària. I els tests d’antígens poden ser una eina per evitar col·lapsar la sanitat pública.

Publicitat
To Top