Opinió

L’FP, l’assignatura pendent

Durant molt de temps s’ha reivindicat la Formació Professional com l’assignatura pendent de l’educació a Catalunya. Els experts i els sectors econòmics han demanat prestigiar l’FP entre els joves perquè triïn aquesta opció formativa. Només així es pot equilibrar el mercat laboral. Sigui pel que sigui, la demanda de places per a aquest curs 2021-2022 va superar l’oferta. Un fenomen que va passar tant a Terrassa com a Catalunya. Per minimitzar l’impacte s’obriran tres grups nous en els cicles de grau mitjà en gestió administrativa a l’Institut Terrassa, cures d’auxiliars d’infermeria a l’Institut Blanxart i sistemes microinformàtics i xarxes a l’Institut Nicolau Copèrnic.

Publicitat

El nou curs també vol ser decisiu per redefinir la planificació en FP reglada i no reglada a la ciutat. Es vol crear un centre integral de formació laboral que es podria ubicar a l’Institut Santa Eulàlia. El que es proposa és que l’oferta sigui de cicles reglats i de cursos específics relacionats sempre amb l’ocupació. I és que la nova llei de l’FP haurà de comptar amb la participació de les empreses perquè la demanda de llocs de treball estigui en consonància amb l’oferta.

Publicitat
To Top