Publicitat
Opinió

Els naixements, sota mínims

La demografia egarenca s’ha vist alterada per la pandèmia de la Covid-19, frenant de manera dràstica el creixement de població que la ciutat ve experimentant des de fa anys, de manera pràcticament ininterrompuda, fins i tot en períodes de crisi econòmica. La pandèmia ha disparat les defuncions el 2020, una dada previsible, i ha frenat el fenomen migratori, un factor també coherent amb un context de confinaments. Dues dades dels primers mesos de la pandèmia, però, escapen a aquesta lògica i conviden a la reflexió. La primera té a veure amb l’evolució dels naixements, que el 2020 van caure en més de dos-cents nadons. És probable que algunes dones decidissin posposar el seu embaràs amb la irrupció de la pandèmia, però aquestes decisions, la majoria preses a partir de l’abril, s’hauran de reflectir a les estadístiques de 2021. La caiguda de la natalitat, però, repunta l’any 2020, marcant un preocupant descens dels naixements a Terrassa. El segon factor a valorar és el de l’emigració. Les entrades van caure el 2020, però el gruix dels que preveien marxar ho va fer.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top