Publicitat
Opinió

Cal situar-nos en el 7

Joan Carles Folia, Coach Advance Life

Moltes de les vegades que em contracten les empreses o col·lectius varis en l’entorn laboral ho fan per intentar situar els seus equips de treball en el camí de l’excel·lència.

Els caps i encarregats em diuen que acosti el seu capital humà al 10 i jo la veritat és que no estic gaire d’acord ni en la seva demanda ni en el que hi ha al darrere. El 10 se situa sempre en la mateix nivell de la perfecció i l’excelsitud i qualsevol cosa que arriba a la seva culminació tendeix ràpidament a la baixada si no a la seva explosió i destrucció. A mi m’agrada parlar i treballar sempre en favor de l’optimització, l’exigència i la continuïtat d’un nivell alt en la prestació que se’ns demana. No crec a acostar-nos al 10 i en canvi m’encanta garantir la perpetuïtat del 7.

D’entrada, el 7 ja té una sèrie d’energies de la “consciència col·lectiva”, la fe i l’espiritualitat, el despertar i la consciència espiritual, la il·luminació espiritual, el desenvolupament espiritual, el misticisme, la intuïció i el coneixement interior, la saviesa interior, les habilitats psíquiques, allò interior, la contemplació profunda, la introspecció, allò excèntric, la religió, la reflexió, la comprensió dels altres, sanador i sanador natural, secrets, mites, rituals, pau, equilibri, emocions i sentiments, força interior, resistència i perseverança, persistència del propòsit, la capacitat de suportar dificultats, enginy ràpid i inconformista.

També el número 7 es relaciona amb els atributs de l’anàlisi mental, la filosofia, el tecnicisme, la investigació científica, la ciència, l’alquímia, el geni, la ment aguda, l’especialització i l’especialista, l’inventor, la determinació, la paraula escrita, la lògica, la comprensió, el coneixement, el discerniment, la recerca del coneixement, l’estudi, l’educació i l’aprenentatge, l’escriptura, l’estabilitat, la capacitat de fixar límits, terminació, refinament, estoïcisme, silenci, dignitat, ascesi, rigor i l’anticipació als temps. El 7 és un número que ens posiciona davant la millora individual en favor de l’esforç col·lectiu, un peça vàlida, vital i necessària en l’estructura global i l’objectiu comú.

Necessitem persones que vulguin ser sempre 7, que tinguin l’actitud de voler donar sempre el seu 7 individual per fer de la suma de tots els 7 el funcionament sempre correcte i òptim d’allò que ens proposem i ens proposa el grup. Les millors empreses que conec són les que sempre tenen tot el seu personal en mode 7. No se senten pressionats, al contrari es troben valorats i amb marge de millora per sobre dels seus nivells de producció habitual, però mai treballen amb motivació desbordada que els portaria a la pressió asfixiant i estressant.

Donar el 7 ens situa per sobre del treball ben fet, estem sent notablement bons en la consecució dels objectius i, en moments donats, quan sigui necessari, podrem fins i tot aproximar-nos a l’excel·lent per després tornar a la mitjana de notable que és el nostre estat natural.

La situació desitjada no és treballar per assolir el màxim, allò que ens ha de fer forts és la garantia que mai, en cap moment, estarem per sota del 7. Els treballadors desmotivats executen la seva jornada laboral per sota del 5 i els molt desmotivats es mouen entre el 0 i el 4. Aquests números són colpidors i atempten contra la cultura d’empresa, el clima laboral i sobretot contra el compte de resultats. Això que explico és fàcilment demostrable amb treballs d’investigació sociolaboral en què la correlació entre nivell de productivitat i assoliment de les expectatives sempre destaca en les gràfiques que es desprenen en què la càrrega de treball dels recursos humans se situa entre el 7 i el 8 i, encuriosits per saber què passa amb les variables 9 i 10, ens adonem que darrera d’un interval de feina de 9 i 10 sempre esdevé una caiguda posterior per sota del 6.

Les matemàtiques també ens demostren que la mitjana de 7 sostinguda en el temps és molt més beneficiosa que muntanyes russes de pujades i baixades que fan d’aquesta oscil·lació d’hores productives una davallada en el resultat final.

A partir d’ara no voldrem ser homes, dones o organitzacions 10, voldrem situar-nos sempre en el 7.

Publicitat
To Top