Publicitat
Opinió

Les causes de l’esllavissada

El dia 3 de desembre, a les 16.30 hores, una espectacular esllavissada es precipitava sobre la via de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a la rambleta del Pare Alegre. El trànsit ferroviari va quedar interromput i això va provocar un important col·lapse en la mobilitat de molts terrassencs. Miraculosament, quan es va produir l’accident no passava cap tren i el succés es va saldar sense ferits. La circulació ferroviària es va activar en un temps rècord, 68 hores. Però val a dir que els treballs de reparació s’han mantingut de forma intensa. Es va obrir una investigació.

Mes i mig després han transcendit les causes de l’accident. La pressió de les aigües freàtiques i la incapacitat del sistema de drenatge per alliberar pressió van descalçar la paret, que es va trencar per la base i va provocar la precipitació del mur de contenció i de les terres sobre la via i la catenària. Ara que ja es coneix què va provocar l’esfondrament, hem d’evitar que torni a passar. En l’editorial del dia de l’accident, ja vam reclamar responsabilitats. Doncs, això.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top