Publicitat
Opinió

Les causes de l’esllavissada

El dia 3 de desembre, a les 16.30 hores, una espectacular esllavissada es precipitava sobre la via de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a la rambleta del Pare Alegre. El trànsit ferroviari va quedar interromput i això va provocar un important col·lapse en la mobilitat de molts terrassencs. Miraculosament, quan es va produir l’accident no passava cap tren i el succés es va saldar sense ferits. La circulació ferroviària es va activar en un temps rècord, 68 hores. Però val a dir que els treballs de reparació s’han mantingut de forma intensa. Es va obrir una investigació.

Mes i mig després han transcendit les causes de l’accident. La pressió de les aigües freàtiques i la incapacitat del sistema de drenatge per alliberar pressió van descalçar la paret, que es va trencar per la base i va provocar la precipitació del mur de contenció i de les terres sobre la via i la catenària. Ara que ja es coneix què va provocar l’esfondrament, hem d’evitar que torni a passar. En l’editorial del dia de l’accident, ja vam reclamar responsabilitats. Doncs, això.

Publicitat
To Top