Publicitat
Opinió

Jugar-se la vida fent esport a la carretera

Un ciclista mort, un altre en estat crític i un tercer amb lesions. Aquest és el balanç de l’accident que va tenir lloc dissabte al matí a la C-1415a, la carretera de Castellar a Terrassa. I és que aquesta via, com altres, s’omple els caps de setmana de persones que volen fer esport amb llibertat. Però ja fa molts anys que aquests aficionats al ciclisme es juguen la vida a l’asfalt a causa, sobretot, de les imprudències dels conductors dels vehicles amb qui comparteixen la calçada. En aquest cas, el conductor que va envestir els tres ciclistes anava drogat. Va ser detingut i ahir va passar a disposició judicial a Terrassa. Ja està en llibertat, amb càrrecs. L’atestat li atribueix un delicte d’homicidi per imprudència greu i un altre de lesions.

La nova llei de trànsit, que va entrar en vigor ahir, incrementa el càstig de 4 a 6 punts quan s’avanci un ciclista sense deixar la separació mínima obligatòria d’1,5 metres. També serà obligat canviar de carril quan es procedeixi a avançar-los. Està clar, però, que no és suficient per posar fi a aquesta xacra.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top