Publicitat
Opinió

La futura zona de baixes emissions

L’Ajuntament invertirà 165.457 euros en la instal·lació de vuit punts de control de vehicles que se saltin el semàfor en vermell. Aquesta actuació ha rebut el finançament dels fons europeus Next Generation. Les càmeres estaran situades al perímetre de la futura zona de baixes emissions (ZBE) a la ciutat. L’anunci arriba una setmana després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·lés la zona de baixes emissions de Barcelona. La sala va considerar que les restriccions són desproporcionades i que no estan prou fonamentades. Així mateix, els jutges creuen que la ZBE perjudica les persones que no es poden permetre la renovació del seu vehicle. Malgrat tot, Barcelona ha recorregut la decisió, i la Generalitat manté la seva intenció d’aplicar-la el 2025 a tots els municipis que superin els 20.000 habitants. Cal pensar una estratègia en clau de país, ajudar la ciutadania a canviar de vehicle i fer millores al transport públic (invertir-hi). Pensem a ser proactius, i no perseguir. Tots estem d’acord que cal actuar, la qüestió és: els plantejaments actuals són adequats i justos?

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top