Publicitat
Opinió

Diàleg per al futur de la construcció

El govern municipal elevarà al ple ordinari d’aquest mes de maig la proposta d’Avanç de Modificació Puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), per obtenir habitatge assequible, regulant el preu del 30% dels pisos de nova construcció. Amb aquesta mesura, l’Ajuntament calcula que s’obtindria un potencial de 129.539 metres quadrats de sostre residencial per ser destinat a habitatge assequible, el que equivaldria a uns 1.300 pisos.

Tanmateix, sembla clar que Terrassa es pot quedar sense construcció de nous habitatges els propers anys, ja que la cessió del 30% per HPO es traduirà en pèrdues directes per al promotor, que farà inviable afrontar noves promocions d’habitatge a Terrassa. En el context actual d’inflació i encariment de materials que està patint la construcció, aquesta mesura pot resultar definitiva per a un sector que sempre ha tingut un pes important a la ciutat. Potser hi ha altres vies de diàleg publicoprivades que afavoreixin la construcció d’habitatge, sigui de protecció oficial o de mercat lliure.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top