Publicitat
Opinió

Biomassa per prevenir incendis

Les altes temperatures han posat en alerta els ajuntaments davant el risc d’incendis. De fet, ja hem viscut episodis en què el foc ha arrasat boscos. A vegades, es parla del dispositiu que hi ha per fer front als incendis i la construcció de franges perimetrals per prevenir-los. Però l’ús de la biomassa forestal encara és més desconegut. El projecte Boscos del Vallès i el servei de biomassa comarcal han tancat el seu primer cicle de quatre anys gestionant de manera sostenible la fusta retirada dels boscos de Terrassa i de la comarca, que transformen en estella que esdevé combustible. El projecte ha conclòs amb èxit el repte d’agrupar els propietaris del bosc en associacions i cooperatives, com a base per a una gestió planificada de les finques que millori la prevenció d’incendis. Ara, afronta el repte d’augmentar la cartera de clients de la biomassa, incorporant-hi la indústria. Es tracta, doncs, d’un projecte de futur. Si més no, l’ús de la biomassa forestal per a la producció d’energia tèrmica s’està implantant de forma generalitzada a tot Europa pels notables beneficis ambientals, econòmics i socials que implica.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top