Publicitat
Opinió

Pal·liar el dolor a través de l’art

L’art pal·liatiu és reduir el dolor d’una malaltia a través de l’expressió artística. A través de la pintura, la costura o l’escriptura, un malalt pot mostrar tot allò que no pot dir amb paraules per por o angoixa. Per tant, quan una persona que pateix una malaltia crònica agafa un pinzell i pinta, s’empodera psicològicament. I si, a més, aquelles obres d’art després es poden exposar, el benefici per a aquella persona es multiplica. El projecte social Malkrònik va sorgir a Terrassa per acompanyar les persones que pateixen dolor crònic de la manera que més els agrada, a través de la pintura. El col·lectiu, creat de la mà d’Àngels Font, Maruja Rambla i Luisa Montes, es reuneix cada setmana. A la trobada hi assisteixen de 15 a 25 persones, i la majoria són dones. Gran part d’elles pateixen esclerosi múltiple o fibromiàlgia, tot i que està adreçada a tothom que pateix malalties cròniques, com fatiga crònica o càncer, i també en cas de malalties mentals, com l’esquizofrènia. Per a aquestes persones les sessions són com un glop d’aire fresc. S’ha de reconèixer i valorar la tasca de Malkrònik.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top