Publicitat
Opinió

La vida dels refugiats a la ciutat

El curs escolar d’enguany va començar el 5 de setembre per als estudiants d’educació infantil, primària i secundària de Terrassa, més de 30.000 alumnes van reaparèixer o estrenar-se en una aula. Una dotzena d’alumnes són refugiats d’Ucraïna. És una xifra molt inferior a la del curs passat, just quan es va iniciar la guerra, quan una vuitantena d’infants ucraïnesos van ser escolaritzats a centres de la ciutat. I és que, des d’aleshores, la vida d’aquests refugiats no ha estat fàcil. Molts han tornat al seu país, tot i que el conflicte continua molt actiu. D’altres han marxat buscant nous destins. I els que s’han quedat a Terrassa encara tenen problemes d’adaptació. Les famílies acollidores, en molts casos, s’estan fent càrrec d’aquests infants sense cap ajuda institucional. Es troben, doncs, sols en aquesta situació, en què són responsables de nens i nenes que estan vivint moments molt complicats. Si quan van arribar el març les autoritats i entitats van posar al davant el benestar d’aquests refugiats, ara no poden caure en l’oblit.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top