Publicitat
Terrassa

Especialitats

De la pera: És gros, poc àcid, amb forma esfèrica i aplanada. El seu interior és compacte i sense llavors. És molt apreciat per consumir en amanides perquè és un tomàquet molt dolç, però també per elaborar salses i conserves tot i que també es consumeix a la brasa. És una varietat tradicional de les hortes empordaneses que s’ha recuperat els darrers anys. És un producte estiuenc, amb una temporada que va del juny al setembre. És ric en vitamina “E” i “C” i en carotens.

De Montserrat: Popularment conegut com a tomàquet de color de rosa és una varietat característica del Vallès, que s’ha recuperat els darrers anys i que es cultiva en altres punts del país. És de gran calibre, amb un interior foradat i força buit, amb poca polpa i amb un color extern que recorda la tonalitat rosa. És perfecte per menjar cru, en amanides o farcits d’ensalada russa, per exemple. És dolç i lleugerament refrescant.

Cor de bou: És una varietat local de l’illa de Mallorca, on es poden trobar altres variacions en tonalitats de color, en l’interior i en la grandària del fruit de la tomaquera. Són grossos, de forma acorada i molt gustosos, tot i que són molt sensibles als cops. Es poden comprar de juliol a setembre i només es poden trobar a les fruiteries i mercats durant els mesos d’estiu. És un dels més preuats.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top