Publicitat
Terrassa

Crida a la participació per la Marxa de Torxes d’avui

Terrassa acollirà aquest dimecres una nova edició, la novena, de la Marxa de Torxes en homenatge als terrassens assassinats per les tropes borbòniques de Felip V el setembre de 1713. La marxa s’iniciarà a la Plaça Vella cap a les 20 hores de la tarda, després dels cants per la llibertat, i acabarà en el mateix lloc cap a les 21 hores amb la lectura del pregó a càrrec de la colla Minyons de Terrassa, que aquest any celebra el seu 40è aniversari.

La Comissió pel 4 de Setembre va presentar ahir l’acte en el Racó de Sant Galderic, al Raval, que va ser el lloc on es van produir les primeres escaramusses. Van participar Xavier Ordeix, Manel Martí, Aleix Puig, Joan Teixidó i Artur Moncal, tots ells membres de l’organització i col·laboradors. Ordeix va voler remarcar que Terrassa commemora aquests fets des de fa nou anys i que té tot el sentit fer-ho. “No hem avançat gaire. Tenim tres terrassencs il·lustres encausats, (-Josep Rull, Lluís Puig i Pere Solé, per haver permès poder votar l’1-Octubre”, va recordar.

Grups de cultura popular
La Marxa de Torxes tindrà el mateix recorregut que els últims anys. Sortirà de la Plaça Vella, pujarà per la Font Vella fins al Passeig, farà el gir i tornarà al mateix lloc pel carrer de Sant Pere. Començarà després dels cants per la llibertat que es traslladaren del Raval a la Plaça Vella, seguirà amb la lectura del manifest i acabarà amb el pregó dels Minyons. Durant el recorregut, la marxa comptarà amb grups de cultura popular: Ball de Serrallonga, El Drac Baluk, Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere, Grallers i Tabalers i cantaires de Corals egarenques.

La comissió espera una participació de 3.500 persones, que és la xifra de les darreres edicions. Les torxes es podran adquirir a la mateixa Plaça Vella. El cost és d’una torxa, 3 euros, i dues, 5 euros. En acabar, es podran dipositar en uns contenidors preparats per l’organització. Els membres de la comissió van fer una crida a l’assistència i van reiterar que “no és un acte partidista sinó per Catalunya, per la llibertat i la justícia”. És per això que la comissió va dir que hi pot anar gent a títol particular i entitats”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top