Publicitat
Terrassa

Les rebaixes tanquen una campanya de balanç desigual 

EIs comerciants han viscut una temporada d’estiu i una campanya de rebaixes embogida. En el moment que els rètols dels grans descomptes comencen a desaparèixer dels aparadors, els botiguers fan balanç i, a diferència d’anteriors exercicis, no hi ha una valoració homogènia de les vendes, que han marcat un resultat molt diferent entre establiments.

El gegant de les grans cadenes, Zara, admet que tanca les rebaixes d’estiu a Terrassa amb una davallada de vendes entre el 10 i el 15 per cent. “S’ha notat al flux de públic i a les vendes -comenta Toni, encarregat de la secció masculina-. Creiem que el tancament de botigues al centre de la ciutat i també a l’eix de la Rambla està repercutint negativament”.

Així ho comenten els mateixos clients. “Volen poder triar entre una àmplia oferta i es queixen que no troben totes les marques, com sí que passa als centres comercials o a altres ciutats”.

A diferència de Terrassa, la marca líder del grup Inditex ha millorat vendes aquestes rebaixes d’estiu tant a Sabadell Rambla com al Centre Comercial Sant Cugat. La davallada ha estat inesperada a la Rambla d’Ègara, on les vendes es van disparar un 25 per cent l’exercici 2018.

La nòmina d’agost
Per capgirar la situació, la botiga ha anticipat descomptes a les noves col·leccions per contrarestar el fre en el consum de l’estiu i ja ha notat una remuntada en la campanya de tornada a l’escola.

“Habitualment els clients esperaven a cobrar la nòmina d’agost i a l’arribada de la primera setmana de setembre per equipar els nens. Aquest any les vendes ja s’han animat des de la darrera setmana d’agost”.

A Mango les vendes han anat “prou bé. No hem tancat xifres però hi ha hagut més moviments que en altres temporades”, comenten des de la botiga del carrer Major. Des de la botiga atribueixen la millora “a la col·lecció i a una atractiva política de preus”.

Al sector de la corseteria, a la cadena Women’Secret han vist com el flux de clients es mantenia en rebaixes però la facturació ha acabat baixant al juliol i s’ha mantingut a l’agost, sempre respecte a l’estiu passat. “A la cadena hem notat que les vendes han millorat a la costa i no a l’interior, probablement per què algunes clientes han preferit comprar durant les vacances”, explica Aina Bruguera, encarregada de la botiga del carrer Font Vella.

Les campanyes permanents de descomptes acaben per estrenyer les temporades de venda a preus normals, just quan és fa més caixa, admeten.

Aquest estiu també han pesat en el resultat “l’augment de les vendes online, moltes de les quals fem des de la botiga, quan falten talles o articles, i que s’han disparat”.

Els establiments també fan front a les devolucions dels articles comprats a través de la botiga virtual de la marca. “Tant les compres online com les devolucions generen tràfic, però no generen facturació a la botiga. Si fos així, el resultat seria molt millor”.

El canvi en els hàbits de compra que apunten a Women’Secret també el noten les botigues. Delírium, del carrer Cremat, tanca una campanya de rebaixes “una mica per sota de les expectatives. Jo pensava que aniria millor i no ha estat així”, comenta la propietaria Montse Sauquillo. La campanya d’estiu ha estat “bona”, el que permet tancar un balanç positiu, però “es nota un canvi en els clients, que marxen més que abans per vacances i prefereixen guardar per sopars, dinars o despeses d’estiu”.

Al sector del calçat, on el factor climatològic és especialment determinant, aquesta ha estat “una bona temporada i una bona campanya de rebaixes”. Ho explica Mari Pau, encarregada de la botiga Casas del carrer Sant Pere. “Ha fet calor de seguida i la venda de sandàlies i calçat d’estiu ja va començar bé”.

El canvi en les prioritats de despesa dels clients, les compres online, el tancament de botigues a la ciutat i el clima han marcat unes rebaixes poc homogènies a la ciutat

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top