Publicitat
Terrassa

Hi haurà pacte entre el PSOE i Unides Podem?

La majoria d’entrevistats aquesta setmana creu que les dues formacions no arribaran a un acord i que se celebraran noves eleccions

emilia uroz garcia
Professora de música, 40 anys

"Jo penso que no hi haurà acord. Crec que els socialistes estan buscant anar a eleccions. Tant de bo hi hagi pacte. Podem és un partit que em convenç bastant. Al PSOE, però, no li agrada que Unides Podem estigui d’acord amb la celebració d’un hipotètic referèndum. Així doncs, crec que no hi haurà investidura abans del 23 de setembre. La celebració d’unes noves eleccions pot afavorir als partits de dretes emergents com Ciutadans i potser també al PP."

xavier bou sánchez
Jubilat, 72 anys

"Jo crec que no s’avindran. El problema de l’autonomia és un problema que el PSOE no té gens clar i potser Podem els està pressionant una mica. En sembla que no pactaran. Els socialistes pensen que si se celebren unes noves eleccions generals, guanyaran i això s’ha de veure. Jo crec que si anem a una repetició d’eleccions, la dreta en sortirà beneficiada."

juan carlos rincón primo
Arts gràfiques, 50 anys

"No, no hi haurà acord. Al PSOE li interessa anar altre cop a eleccions. De fet, jo penso que uns nous comicis podrien beneficiar als socialistes. Crec que el PSOE pujaria, mentre Podem i Ciutadans baixarien. Penso que el PSOE podria estar a prop de la majoria absoluta però que li caldria pactar amb algú o altre."

josep de pedro martínez
Jubilat, 63 anys

"No, no hi haurà pacte. Hi ha massa impediments tant per part d’uns com per part dels altres. No crec que arribin a cap acord. Penso que s’hauran de celebrar eleccions un altre cop. Si això acaba sent així, penso que el PSOE en sortirà beneficiat. Crec que guanyarà algun escó tot i que no gaires. Així doncs, seguirà necessitant un pacte."

juani gonzález gonzález
Mestressa de casa, 58 anys

"M’agradaria que hi hagués pacte però els polítics no estan per la tasca. Sembla que el PSOE i Unides Podem estan en posicions bastant distants com per arribar a un acord. És la sensació que tinc. Si hi torna a haver eleccions, penso que Podem en sortirà beneficiat. Sigui com sigui, penso que serà necessari algun pacte."

jesús barco roldán
Jubilat, 69 anys

"Jo no en sé gaire de política però penso que a última hora hi haurà acord i investidura. Crec que Pedro Sánchez serà president però no n’estic segur. Tornar a fer eleccions és massa aparatós, massa complicat i costós. Si al final no hi ha pacte i hem d’anar altre cop a eleccions, el PSOE potser tindrà majoria. Això és el que jo he llegit però mai se sap."

albert sant gonzález
Economista, 50 anys

"Sembla difícil però jo diria que finalment sí que hi haurà acord entre el PSOE i Unides Podem. Si no, se la jugaran bastant. Les enquestes no sempre l’encerten. Mai se sap què pot passar. Espero que posin una mica de seny i arribin a un acord. Penso que ho faran i que Sánchez serà investit amb els vots dels partits que van aprovar la moció de censura a Rajoy."

ivette constans renco
Estudiant de Filologia Anglesa, 18 anys

"No, crec que no. Si volguessin arribar a un acord, a hores d’ara ja hi haguessin arribat. No crec que a última hora PSOE i Unides Podem aconsegueixin arribar a un pacte. L’esquerra ha fet una mica el ridícul. Així que si anem altra vegada a eleccions, suposo que la dreta en sortirà beneficiada. Espero que no sigui així però em temo que sí. De totes maneres, no crec que cap partit aconsegueixi la majoria absoluta. Encara que se celebrin uns nous comicis, caldrà un pacte."

mónica canalejo carrasco
Administrativa, 45 anys

"No hi haurà acord. Haurem d’anar a eleccions. Els polítics són molt tossuts i aquí ningú baixa del burro. Tots dos volen sortir-se amb la seva i en comptes de pensar en el poble i pactar segueixen enrocats. Així doncs, penso que anirem altre cop a les urnes tot i que considero que la solució no és tornar a votar perquè sortirà un altre cop el mateix. Han de pactar."

manel cano garcía
Pintor, 47 anys

"No sé què passarà. No en tinc ni idea. A hores d’ara penso que pot passar qualsevol cosa. Si se celebren eleccions una altra vegada, penso que els socialistes tornaran a guanyar. ERC també podria sortir-ne beneficiada. Sigui com sigui, per poder investir un president i formar govern, caldrà pactar."

Ramon ANDRÉS JULVE
Comercial, 43 anys

"Penso que no hi haurà acord entre el PSOE i Unides Podem. Hi ha molta distància ideològica entre una formació i l’altra. Totes dues formen part d’un mateix bàndol però hi ha diferències entre elles. Sembla que no vulguin entendre’s, sobretot el PSOE. Si no hi ha investidura abans de la data límit i hem d’anar a eleccions, el PP i Ciutadans en podrien sortir beneficiats precisament per la desavinença entre PSOE i Unides Podem. Les enquestes diuen el contrari, que sortiria beneficiat el PSOE, però jo penso que s’equivoquen."

aitor calero girón
Enginyer, 30 anys

"Crec que malauradament no arribaran a un acord i haurem d’anar a eleccions. Si a hores d’ara el PSOE i Unides Podem no han estat capaços d’arribar a un pacte, és complicat que hi puguin arribar abans de la data límit. Si se celebren uns nous comicis, tornarem al mateix punt. Els resultats seran més o menys similars. Caldrà tornar a començar i buscar un nou pacte."

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top