Publicitat
Terrassa

Visita virtual al Centre de Tractament de Residus

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ofereix a les escoles i instituts una nova activitat en 3D i també una exposició sobre el plàstic en el marc del Programa d’Educació Ambiental. Els centres interessats poden fer la inscripció a través de la pàgina web d’aquest organisme, al domini www.residusvalles.cat.

L’activitat "No reciclar en realitat virtual" consisteix en una visita virtual al Centre de Tractament de Residus amb unes ulleres 3D. Amb aquestes ulleres de realitat virtual, els alumnes podran fer aquesta visita en 360 graus amb l’objectiu de remarcar la importància d’una bona classificació dels residus a la llar.

L’altra gran novetat és l’oferiment els centres de l’exposició "Un planeta plastificat", per poder fer un recorregut per l’origen, ús i importància de limitar la presència del plàstic. Els alumnes participants han de respondre, posteriorment a un petit test.

Després de l’èxit aconseguit amb l’activitat de l’Escape Room sobre els residus, es torna a oferir aquesta, amb prioritat per les peticions d’escoles que encara no l’hagin acollit. Es mantenen altres activitats com la visita al Centre de Tractament de Residus, la Deixalleria Mòbil a l’escola, les activitats de compostatge o la pràctica de laboratori a la Planta de Can Barba, entre d’altres.

El curs passat es va experimentar un salt important pel que fa a la participació de l’alumnat a les activitats del Programa d’Educació Ambiental del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. L’èxit de l’Escape Room sobre els residus, va ajudar decisivament a arribar als 17.654 alumnes participants, en 623 activitats realitzades.

Nil López, el flamant president del Consorci, ha afirmat que "seguirem insistint en la sensibilització i educació ambiental, consolidant i repensant les activitats que s’ofereixen des del Consorci" i afegeix que "iniciem el curs escolar amb noves activitats que ens permeten abordar diferents problemàtiques i incidir en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, afrontant la gestió ambiental des de les generacions de futur, amb un treball conjunt amb els centres educatius i les administracions".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top