Publicitat
Terrassa

Els vehicles privats desapareixeran del centre per un aire més net

Els vehicles privats tindran l’accés vetat al centre. Ja ho tenen als carrers de l’actual eix de vianants concebut al voltant de la Plaça Vella, que s’estendrà cap al sud i cap a l’est en aquesta primera fase que entrarà en vigor d’aquí a tres mesos, el gener de 2020. Els cotxes no podran circular, tret dels residents, les persones amb mobilitat reduïda, els serveis municipals i d’emergències, els autobusos, els taxis i les bicicletes. L’accés als aparcaments públics també estarà garantit.

La nova illa de vianants que s’estrena l’any vinent comprendrà, a més de l’actual, el sector del Vapor Gran i l’eix del Passeig del Comte d’Ègara. Més endavant també la zona de la Seu d’Ègara. Al Vapor Gran serà de vianants el carrer del Vall, la Rutlla, Sant Domènec, Portal Nou i alguns trams dels carrers Col·legi, Cisterna, Sant Francesc, Sant Genís i l’Era.

En el cas del sector del Passeig, l’àrea de vianants contempla els carrers de Puig Nivell, Font Vella, Sant Jaume i la cruïlla de Font Vella amb Sant Pau. Els carrers de Sant Pau i del Teatre no es vianalitzen del tot, però només es permetrà l’accés als que vagin a l’escola Avet i al pàrquing de la Cecot. El vial nord del Passeig del Comte d’Ègara serà per a vianants entre el carrer Garcia Humet i el del Passeig. El vial sud canviarà de sentit en direcció a Font Vella i la zona blava se substituirà per espais reservats a persones amb mobilitat reduïda, motos i mercaderies. A l’avinguda Jacquard s’eliminarà un carril del pont, de manera que es deixaran dos carrils d’entrada a Mútua Terrassa (un serà pels autobusos i els serveis de l’hospital) i un carril de sortida en direcció al campus universitari.

El control d’accés es farà mitjançant càmeres i targetes per als residents. En un primer moment, l’Ajuntament no té intenció de multar, sinó d’informar, però les sancions s’acabaran aplicant.

Les noves mesures també impliquen la creació d’un nou aparcament per a 50 bicicletes a l’Estació del Nord que hauria d’estar enllestit aquest darrer trimestre. També està previst la pacificació del trànsit a més carrers. Les zones 30 s’ampliaran a Pere Parres, Sant Pere, Cementiri Vell i Escola Industrial. D’aquesta manera a la ciutat passarà a haver-hi 23 zones 30 abans d’acabar l’any.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top