Publicitat
Terrassa

La proposta comercial del Centre li pareix satisfactòria?

Quan es pregunta si, comercialment, el barri del Centre de la ciutat ofereix un bon assortit pel que fa a la seva oferta, la majoria de les persones enquestades consideren que sí, però apareixen veus que reclamen una política de lloguers més realista i que no ofegui als que pretenen implantar un establiment a aquesta zona privilegiada.

Alguns troben a faltar alguns sectors o productes concrets en el ventall de botigues, com ara merceries o farmàcies, mentre que altres consideren que ja n’hi ha prou amb el que troben a aquest mercat i que poden adquirir al barri del Centre. La roba és el producte estrella d’aquesta àrea per realitzar les compres, segons les persones a les quals s’ha preguntat sobre això, i alguns, fins i tot, asseguren que només vénen a comprar aquesta mena d’articles a aquest espai.

L’aparició de grans centres comercials, d’altra banda, ha fet que hi hagi gent que s’ha allunyat del Centre a l’hora de decidir-se a on a anar a comprar. Preocupa, i molt, veure molts locals buits i sense ocupar en un espai amb tanta vida com el Centre.

elisabet de mata fernández
Prejubilada, 63 anys

Crec que hi ha prou tendes i serveis i per la població que som, està prou coberta. Igual que l’atenció al públic no és la mateixa a tots els llocs. Potser hi ha moltes botigues de roba i potser farien falta més comerços com farmàcies i altres, però està bé l’oferta en general. M’agrada que facin el "Fora Stocks" i estaria molt bé que ho fessin més dies.

mònica lobo margarit
Infermera, 31 anys

Considero que hi ha força coses però molt són les marques conegudes i hi ha poca varietat. La moda ha quedat molt estancada en aquest sentit i es repeteix molt i hi ha poca varietat. A l’hora de comprar marxo fora i hi ha poques botigues, per exemple, de talles grans. No trobo el que m’agradaria.

anna montanyà de juan
Arquitecta tècnica, 44 anys

Em sembla fatal. Només cal veure com està el carrer de Sant Pere i, des del carrer dels Bombers, només queden pocs comerços. No és un problema de Terrassa, totes les ciutats estan començant a ser molt impersonals. Hi ha les grans cadenes, H&M, Zara, però no tenim el comerç de proximitat. Trobo a faltar establiments com merceries i altres per no haver d’anar a una gran superfície, a veure si ho trobes.

Sergi aurell playà
En atur, 26 anys

Visc a Matadepera i baixo poc a Terrassa. Però quan haig de venir em sembla que hi ha una bona oferta en els comerços i no trobo a faltar res. Si vinc a comprar, puc trobar tot el que busco sempre, sense problemes. No vaig a altres llocs, i, normalment, si haig de comprar alguna cosa, com roba, acostumo a venir aquí, al Centre.

mauri duch playà
Jubilat, 66 anys

Passo molt sovint pel barri del Centre però sóc d’un altre barri i acostumo a comprar allí. Hi ha molts espais buits que podrien estar plens de vida i és un tema que seria molt llarg de parlar. Vas a Francesc Macià i vas al Centre i la diferència és brutal. No estic en el món immobiliari però dóna la sensació que hi ha propietaris que estrenyen més del que han d’estrènyer. Si tens un establiment amb els marges molt limitats, si has de pagar un lloguer alt, has de pagar impostos, la Seguretat social i has de tenir un treballador, a part dels teus autònoms, surten les misses?

ricard clupés grimal
Informàtic, 45 anys

El barri del Centre està bé, però potser, als voltants del Centre, potser sí que faria falta una mica més d’oferta. Visc a prop de la Plaça de l’Onze de Setembre i compro allà i també al Centre. Al meu barri, pel que necessito pel consum diari, ja trobo tot el que necessito. Al Centre vinc a comprar alguna cosa més concreta, com roba.

roser parés parés
Ambientòloga, 46 anys

Utilitzo els comerços del Centre però crec que és una zona que està perdent una mica d’embranzida i caldria dinamitzar-la d’alguna manera. El motiu de tot això, crec, és que hi ha una combinació de lloguers alts, que s’ha ampliat molt l’oferta propera, amb els centres comercials i també s’ha pecat de proteccionisme. S’ha evitat l’entrada d’operadors que haurien dinamitzat la zona una mica. Considero que això ha estat un error d’estratègia.

salva puig paloma
Auxiliar de seguretat, 49 anys

Crec que la situació del Centre pel que fa als comerços té el problema que els lloguers estan exagerats i és una vergonya. Per incentivar el comerç, s’hauria de posar un sostre, perquè és inviable. Per poder tirar endavant, un comerç ha de treballar 15 o 20 dies només per mantenir el sistema. A partir d’aquí, i si tenen sort, guanyen alguna cosa. Jo vaig néixer aquí al Centre i veig que està tot tancat i no m’estranya. Ens hem de posar en la pell del comerciant.

patricia sulián
Comercial, 52 anys

L’oferta comercial del Centre em sembla àmplia i m’agrada força però crec que el gran problema és l’aparcament. M’agrada anar per la zona i veure els establiments. El que potser trobo a faltar serien més tendes relacionades amb l’alimentació bio, que no se’n troben al Centre. Hi ha botigues buides i és una llàstima. Suposo que és pel fet que els preus del lloguer són alts i així costa més que la gent els llogui.

Àlex vilalta guil
Periodista, 26 anys

M’agrada molt l’oferta comercial que hi ha al Centre de Terrassa i intento comprar-hi molt. Però trobo que falta un comerç que no sigui tan especialitzat i que sigui generalista. També trobo a faltar moltes marques de moda que hi ha a altres ciutats i que al Centre de Terrassa no hi són perquè han marxat o mai hi han estat. Hi ha molta perruqueria i molt comerç de productes econòmics. Falta comerç de qualitat, no cal que siguin multinacionals, però sí de qualitat.

isabel rodoreda gall
Jubilada, 71 anys

Crec que és una oferta que està prou bé i no trobo a faltar res. No hi vaig molt sovint però quan necessito alguna cosa concreta hi vaig. La llàstima és que cada vegada es van veient més locals buits i això desllueix una mica el barri.

manuela herráiz morales
Asuxiliar de geriàtric, 54 anys

Compro sempre pel Centre. Visc aquí i faig la despesa aquí i no vaig a les grans superfícies. Sempre trobo el que busco, no tinc problemes Hi ha moltes botigues i de tots els productes però hi ha molts locals que estan tancats que es podrien explotar bé. Diuen que es demanen lloguers molt cars.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top