Publicitat
Terrassa

JxT advoca per un pacte de ciutat a favor del IV Cinturó

Junts per Terrassa (JxT) es defensa dels atacs d’oportunisme rebuts per part del govern de TxT i ERC i ataca amb una nova proposta respecte del IV Cinturó. Advoca per signar un pacte de ciutat entre els 22 regidors del ple que estarien a favor de perllongar la via cap a Sabadell (TxT, PSC, Cs i JxT) i el sector socioeconòmic. Aquest acord, va dir ahir Miquel Sàmper, president del grup municipal, "deixaria molt clar, de forma definitiva, que el que es vol és perllongar el IV Cinturó, B-40 o Ronda del Vallès, digueu-li com vulgueu, fins a la ronda Oest de Sabadell".

La setmana passada JxT va proposar a la resta de grups una declaració institucional que mostrés l’acord del ple per executar el tram del IV Cinturó fins a Sabadell. El text va ser titllat d’oportunista i de perseguir esbombar les diferències que existeixen entre els socis de govern sobre aquesta infraestructura. L’alcalde, Jordi Ballart, defensa el perllongament de l’autovia. Tot i que no posa l’èmfasi en el nom, Ballart parla d’una via permeable als municipis, que actuï com a ronda comarcal i no pas com a autopista. Per sobre de tot, demana discreció per treballar amb Sabadell i el Govern el traçat i característiques que més consens apleguin.

Sàmper creu que el nom és simplement una qüestió semàntica. El tram futur del "IV Cinturó, B-40 o Ronda del Vallès" ha de ser una "via ràpida, de dos carrils per sentit, d’uns 15 o 20 metres d’amplada i per on es pugui anar, mínim, a 80 km/hora". A partir d’aquí, matisa, "que es faci amb el menor impacte ambiental possible".

El líder de JxT creu que la proposta de via cívica a l’N-150 per unir Terrassa i Sabadell que promou ERC està pensada "per anar a peu o en bicicleta" a la ciutat veïna, però, tot i que és "compatible" amb el IV Cinturó, no és la infraestructura que farà créixer a Terrassa a nivell d’ocupació i desenvolupament econòmic. "Necessitem la connexió de Terrassa amb el Baix Llobregat per tenir l’aeroport i el port a 20 minuts. Això suposa una oportunitat històrica de creixement econòmic", assenyala. "La via cívica no té res a veure amb el posicionament de Terrassa a nivell econòmic". Avui dia, assegura, "la connexió ferroviària del Vallès Occidental amb el Baix Llobregat és inviable", remarca Sàmper.

"Qui ha aturat sempre el IV Cinturó, a banda del govern espanyol pels seus incompliments, ha estat la ineficàcia dels governs d’aquest Ajuntament per donar-li l’impuls que necessita la via", afirma. El volgut pacte de ciutat pretén "aprofitar la sòlida majoria que existeix al ple" per anar amb més força a reivindicar la infraestructura.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top