Publicitat
Terrassa

Concentracions, declaracions oficials i plens extraordinaris

Les reaccions a la sentència del procés també es van produir en bloc ahir a les poblacions de l’àrea d’influència de Terrassa, amb manifestacions, lectura de declaracions institucionals i plens extraordinaris rebutjant la resolució judicial i demanat l’indult per als polítics independentistes condemnats.

A Matadepera, on JxCat governa amb majoria absoluta, va haver-hi dues concentracions davant l’Ajuntament com a mostra de rebuig per la sentència: una a la una del migdia, reunint una cinquantena llarga de persones, i una segona a les vuit del vespre, aquesta amb molta més gent i coordinada pel mateix Ajuntament i ANC Matadepera.

En aquesta segona concentració es va llegir un comunicat signat per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), on s’afirma que “definitivament, la democràcia a l’Estat espanyol mostra símptomes inequívocs d’estar tocada de mort”.

Amnistia
A Viladecavalls, l’Ajuntament va explicar al seu Facebook que el municipi “s’adhereix a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem i convidem la ciutadania a participar en totes les accions compartides i pacífiques a favor dels drets i els llibertats que avui es veuen atacades”. Així mateix, l’equip de govern (JxCat, PSC i Cs) ha convocat un ple extraordinari avui a les dues de la tarda com a mostra de rebuig per la sentència del procés.

A Vacarisses, ahir al vespre es va celebrar un ple extraordinari per aprovar una moció presentada per ERC, a l’equip de govern, on es demana l’amnistia pels polítics condemnats i en defensa del dret d’autodeterminació. I després es va fer una concentració davant l’Ajuntament. Aquest, en un comunicat, va afirmar que la resolució “és una regressió democràtica i una mostra fefaent de la manxola de separació de poders a l’Estat espanyol, així com de la criminalització i persecució de l’independentisme, un moviment que ha defensat i demostrat el seu caràcter cívic i pacífic. La sentència del Suprem, però, sembla que busqui la confrontació, totalment contrària a la voluntat de diàleg per solucionar el conflicte”.

A Ullastrell, on governa ERC amb majoria absoluta, el Consistori va convocar una concentració al migdia, va aturar tota activitat institucional durant 72 hores i tenia previst celebrar un ple extraordinari com a resposta a la sentència.

A Castellbisbal, l’equip de govern (Alternativa per Castellbisbal i JxCat) va convocar ahir a la tarda una reunió d’urgència amb els portaveus de tots els grups polítics municipals per consensuar, conjuntament, les accions que de manera institucional ha de dur a terme el Consistori.

A Rubí, com a mostra de rebuig a la sentència es va celebrar ahir al vespre una concentració a la plaça de l’Ajuntament. Així mateix, alguns regidors i grups municipals van fer piulades cridant a la mobilització ciutadana. Des de l’Ajuntament, governat pel PSC i En Comú Podem, no es va fer cap declaració institucional.

Tristor
A Sant Cugat, on governen ERC, PSC i CUP, aquest matí se celebra un ple extraordinari urgent demanant l’amnistia dels polítics condemnats i en defensa del dret a l’autodeterminació. Ahir, l’alcaldessa, Mireia Ingla (Esquerra), va llegir una declaració institucional. “Vivim amb tristor i profunda indignació” aquesta sentència, va dir la primera edil, i va afegir que amb la resolució judicial “volen destrossar vides, aturar i acabar amb un moviment polític i democràtic i silenciar una clara majoria que es vol expressar a les urnes”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top