Publicitat
Terrassa

El govern estudia crear una empresa pública d’energia verda

El bipartit s’ha proposat estudiar durant aquest mandat la possibilitat de crear una empresa pública que comercialitzi energia verda, a imatge i semblança de la que ja està en funcionament a la capital catalana, Barcelona Energia.

El regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero, va visitar aquesta setmana la seu de la societat d’energia sostenible de Barcelona, Barcelona Energia, la comercialitzadora pública d’energia metropolitana que treballa per impulsar un nou model energètic més sostenible, basat en l’eficiència, la generació d’energies renovables i la participació ciutadana.

D’aquesta manera, el regidor egarenc ha pogut conèixer de primera com ha estat la creació i posada en marxa d’aquesta empresa, que té per objectiu oferir energia 100% renovable aportant transparència i proximitat al client. Segons dades d’aquest setembre, Barcelona Energia ha assolit 5.500 contractes, dels que 4.300 són municipals i més de 1.100 són de clients particulars, que tenen un nivell d’impagament per sota de l’1%.

La visita a l’empresa barcelonina és molt pertinent, tenint en compte que el nou executiu local ha manifestat la seva intenció de crear a Terrassa una empresa semblant. De fet, un dels eixos d’actuació del programa de govern per al 2019-2023 presentat fa pocs dies és fer passes per aconseguir una Terrassa energèticament eficient i 100% renovable. Dins d’aquest objectiu, a més d’estudiar la viabilitat d’una comercialitzadora municipal d’energia verda, també s’inclouen accions com realitzar una auditoria energètica del municipi i aprovar un pla d’estalvi i eficiència.

El bipartit vol també crear una agència de l’energia de Terrassa que incorpori un servei d’atenció a la ciutadania i l’empresa per a la transició energètica, i permeti consolidar el gestor energètic municipal. També es vol captar inversions tant d’empreses com de la ciutadania, mitjançant la cessió d’ús de les cobertes d’edificis i equipaments municipals per a instal·lacions fotovoltaiques. A més, es pretén ampliar la xarxa d’instal·lacions fotovoltaiques municipals i d’altres fonts d’energia renovable (geotèrmica, per exemple), parant especial atenció a grans equipaments com l’Estadi Olímpic o el Parc Audiovisual.

Les mesures que es volen posar en marxa inclouen impulsar la sobirania energètica, promovent l’estalvi i l’eficiència energètica als domicilis i empreses, i la instal·lació de sistemes per a l’autoconsum d’energia renovable. Es vol, a més, promoure la producció local d’energies renovables al sector privat.

Les polítiques en matèria d’energia també tenen un vessant fiscal encara a estudiar. Segons es diu al programa de govern, l’executiu revisarà els incentius fiscals per instal·lacions d’energia renovable.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top