Publicitat
Terrassa

La bronquiolitis, menys mediàtica però més incident

a consellera Alba Vergés va recordar ahir que a l’hivern "el gran impacte assistencial no és només la grip, sinó que va molt més enllà amb malalties com la bronquiolitis", menys mediàtica que la grip, però que va tenir més incidència el darrer hivern entre la població catalana.

L’epidèmia de bronquiolitis, una infecció pulmonar comuna en bebès i nens petits que afecta les vies respiratòries petites, va tenir una incidència del 49 per cent. En paral·lel, cada hivern un ampli espectre d’afeccions cardiopulmonars afecta la població i satura els serveis sanitaris fins i tot abans de l’arribada del virus de la grip.

Es preveu que els primers símptomes de la infecció arribin als vols de les festes de Nadal i que l’epidèmia de grip registri el seu pic a finals de gener o principis de febrer. El llindar epidèmic aquest any se situa als 98,1 casos per cada cent mil habitants.

Efectivitat del 45 per cent
El nivell d’incidència i gravetat que tindrà la grip no es coneix en aquest moment. L’any passat va tenir menys gravetat i l’efectivitat de la vacuna va ser del 45%.

Als centres de salut es va registrar un increment de visites del 2,6 per cent i els temps d’espera en urgències, que van ser llargs els mesos del pic de l’epidèmia, es van reduir un 2,5 per cent, afirma Salut.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top