Publicitat
Terrassa

El bloc independentista guanya mil cinc-cents vots en sis mesos

Una de les incògnites electorals de la nit de diumenge era el comportament del vot independentista a la ciutat. La sentència, les mobilitzacions i els incidents de les darreres setmanes, la crisi entre els socis del Govern i la irrupció de la CUP a l’escenari electoral eren factors que podien capgirar resultats. Finalment, el bloc independentista ha guanyat mil cinc-cents vots a Terrassa respecte a les eleccions del mes d’abril.

La clau de l’avenç electoral està en la discreta millora de resultats de JxC a quasi tots els sectors de la ciutat i en la capacitat de la CUP per portar a les urnes a l’independentisme més activista i mobilitzat contra les càrregues policials i les detencions. Els cupaires, que han deixat clar en campanya que van a Madrid a "fer una esmena al règim", han aconseguit 5.649 vots a Terrassa, el doble dels 2.708 sufragis que Front Republicà va mobilitzar ara fa sis mesos.

Diumenge va haver-hi vot cupaire a tota la ciutat on ERC, tot i repetir com a segona força, ho va fer amb un retrocés lleu, però generalitzat al territori. Els republicans sempre han defensat que una candidatura única de l’independentisme resta i la CUP ni contempla la possibilitat de compartir llista amb JxC. Diumenge, les urnes els van donar la raó. Separats, fins i tot enfrontats, el bloc independentista suma.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top