Publicitat
Terrassa

Cau un grup que arrencava penjolls i cadenes a dones grans

Una cadena sola, una altra amb un penjoll amb la figura d’un crist crucificat, i una amb un cor amb aquesta inscripció: "més ahir que demà". Aquestes són algunes de les peces decomissades pels Mossos d’Esquadra en una operación contra un grup criminal que assaltava dones d’edat avançada a Terrassa.

La desarticulació del grup la va executar la unitat d’investigació dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Terrassa. Va ser la setmana passada quan va culminar la investigació amb el desmantellament de la banda, formada per set individus i especialitzada en els robatoris de joies amb violència i intimidació. Els detinguts estaven investigats "per nombrosos delictes de robatori amb violència, receptació, lesions i pertinença a grup criminal, entre d’altres", segons la policia autonòmica.

Durant l’estiu, els investigadors van detectar un increment de robatoris violents de cadenes i penjolls executats amb el mètode de l’estirada. El modus operandi era sempre el mateix: els lladres eren homes joves i les víctimes que buscaven eren dones d’edat avançada, vulnerables, amb poca capacitat de defensa. Els assaltants s’apropaven a les víctimes i estiraven les cadenes d’or que duien al coll fins arrencar-les. I després fugien corrents. Venien els botins a establiments de compra venda d’or.

Les investigacions van confirmar que els lladres formaven un grup criminal estructural, integrat per set individus "perfectament coordinats i amb rols molt determinats". Una primera fase de les indagacions va permetre identificar dos homes de 18 i 19 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Terrassa, com a presumptes autors de robatoris amb violència i receptació. Els dos sospitosos van ser detinguts i van ingressar a presó per ordre pel jutjat de guàrdia de Terrassa.

Segona fase
En una segona fase, els agents van identificar la resta d’integrants del grup. El 6 de novembre van detenir un jove de 20 anys i una dona de 22 anys, de nacionalitat marroquina i espanyola respectivament i veïns de Terrassa. Segons els mossos, els detinguts tenien "diferents graus de participació en els delictes de robatoris violents i receptació". L’endemà de les detencions van passar a disposició judicial. Van sortir en llibertat amb càrrecs.

Una dona de 23 anys, terrassenca, espanyola, va ser identificada per la seva participació en delictes de receptació d’objectes robats. Finalment es van identificar dos membres més, dos homes de 19 i 18 anys, marroquins i veïns de Terrassa i Salt (Girona) respectivament, com a autors de robatoris violents i receptació. Els mossos han activat ordres de detenció per a tots dos.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top