Publicitat
Terrassa

Terrassa fa una crida al voluntariat pel Gran Recapte

Arriba una nova edició d’una de les grans campanyes de recollida d’aliments per les persones més necessitades. És la campanya del Gran Recapte del Banc d’Aliments i es farà els 22 i 23 de novembre a Catalunya. Com és habitual, Terrassa aportarà el seu gra de sorra fent la recollida pròpia que després entregarà a les entitats solidàries perquè facin la distribució adient.

El Gran Recapte requereix un ampli dispositiu de persones, de les que la majoria són els voluntaris que estan a peu dels establiments per animar i recollir les donacions. El delegat del Banc d’Aliments A Terrassa, Jaume Roca, ha explicat que "el nombre idoni de voluntaris per la campanya a Terrassa és d’uns 800 i que a hores d’ara tenim la meitat. Per això cal fer-ne molta difusió perquè són les figures imprescindibles pel bon desenvolupament de la jornada solidària".

Per a ser voluntari, cal inscriure’s en el web del Gran Recapte i després s’estableix la comunicació per encaixar llocs i horaris. D’entrada, els voluntaris han d’estar disposats a fer una jornada de quatre hores, que pot ser de 9 a 13 hores, de 13 h fins a les 17 h i de les 17 fins a les 21 hores. A més dels voluntaris hi ha també els coordinadors que són els que cuiden que tot vagi sobre rodes a cada comerç.

Enguany, si no hi ha canvis a última hora, es mantindrà el mateix nombre d’establiments col·laboradors. Seran 50, des de grans superfícies fins a les més petites del sector de l’alimentació. Els clients i ciutadans trobaran a cadascun d’aquests establiments les "banyeres", la caixa de cartó de grans dimensions per fer el lliurament del producte. En aquesta edició, el Banc d’Aliments demana, fonamentalment, productes vitamínics que es poden conservar en el temps com pasta, fruits secs, oli, llet, cacau i cereals; així com a conserves. Roca diu que l’arròs és un producte que no és tan prioritari perquè n’hi ha molt en estoc. "És un producte del qual n’arriba molt des de la Unió Europea i també de les donacions que es fan duran l’any. A hores d’ara, és el que menys es necessita".

El Gran Recapte de 2018 a Terrassa es va tancar amb 105 tones d’aliments recollits. Va ser una bona quantitat encara que no es va igualar ni superar la de l’any anterior (2017) que va ser de 106 tones d’aliments. El nombre de voluntaris de l’any passat va ser molt satisfactori, en tant que es va arribar als 900. Cal dir, però, que com aquest any, el Banc d’Aliments també mostrava preocupació a principis de novembre per la falta de persones per ajudar en la tasca. Després de reiterades crides, sobretot als mitjans de comunicació, es va assolir una xifra rècord de voluntaris.

Molta logística
El Gran Recapte és una campanya que demana una extremada logística donat que es concentra en dos dies i el volum de la recollida és molt notori. Quan les "banyeres" (les caixes de cartó) estan plenes es traslladen al Recinte Firal del Passeig del 22 de Juliol. Allà, el diumenge al matí (després d’un divendres i dissabte intens), comença una segona tasca interna que es perllonga uns quants dies. Consisteix a classificar els aliments rebuts per després entregar-los a les entitats de la xarxa solidària que hi ha a la ciutat i que subministra a les famílies derivades de Serveis Socials. S’estima que les 105 tones recollides l’any passat van beneficiar a unes 1.500 famílies.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top