Publicitat
Terrassa

L’AMPA del Sala i Badrinas celebra que tindrà l’INS-escola

"Estem molt contents i satisfets perquè era una demanda justa". Així es va expressar ahir Jessica Saduskie, presidenta de l’Ampa de l’Escola Sala i Badrinas, després de saber que la conselleria d’Educació construirà l’institut-escola. "Hem lluitat molt, les famílies, la direcció i tot l’equip de mestres per ampliar el projecte del centre de primària i que, al final, fos fins a secundària", va afegir la presidenta.

La responsable de l’AMPA va fer aquesta primera valoració hores després de la reunió del consell escolar del centre, celebrada el dimarts a la tarda. A la trobada, el director de Serveis Territorials d’Educació, Jesús Viñas, va explicar la proposta de la conselleria sobre el present i futur del Sala i Badrinas. Va confirmar, tal com ja havia avançat a aquest diari, que es crearà l’institut-escola el curs 2020-21 i que l’edifici al Segle XX estarà llest en un termini de quatre anys.

Mentrestant, Educació opta per mantenir l’etapa d’infantil i primària en els mòduls ja existents, al Parc de Vallparadís, i ubicar l’ESO a l’Escola Auró de Can Palet. Aquesta alternativa, a més, va acompanyada d’una adequació per la secundària, que es desenvoluparà a la primera planta, però també s’aprofitarà per fer obres més importants que necessita el centre de Can Palet com al pati.

La solució de posar l’ESO a l’Escola Auró també ha estat valorada per l’AMPA. "Serveis Territorials va explicar que havia analitzat tota l’oferta d’espais que tenia a la zona i que els de l’Auró eren els més factibles. A nosaltres ens sembla bé, el veiem òptim perquè és molt millor tenir un edifici educatiu amb tots els serveis, com el gimnàs i el pati, i a més està a prop dels mòduls". La presidenta de l’AMPA va confessar ahir que fins i tot estava emocionada. "Són nous cursos en la provisionalitat reivindicant un edifici. Ara encara hem d’esperar quatre més però valdrà la pena perquè per fi hem sortit de la incertesa i hem aconseguit l’objectiu".

En aquest sentit va recordar que el projecte, que fins fa un any, encara era una escola d’infantil i primària, ha transitat per una muntanya russa. "La crisi, els canvis de governs i els vaivens en l’escolarització han provocat que, en algun moment, trontollés però ara sí que veiem la llum al final del túnel". L’entitat ha valorat la feina també de l’Ajuntament, que des de sempre va defensar la construcció de l’escola malgrat que, en algun moment, semblava que ja no es faria perquè baixava la demanda de P3.

Ciurana, satisfeta
La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, també s’ha mostrat satisfeta per les decisions de Serveis Territorials. "Tindrem un nou institut-escolar el curs vinent, 2020-21, encara que de moment en la provisionalitat en els espais però la seva creació ja és un fet". Ciurana va afegir que comparteix la ubicació de l’ESO a l’Escola Auró de Can Palet. "És la millor solució perquè hi ha lloc i està a prop, i a més s’acompanya d’un projecte de rehabilitació integral de l’Auró que ja quedarà pel futur". Després de la reunió del dimarts, els representants de les administracions i el col·legi es van emplaçar a una nova trobada després de les festes de Nadal.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top