Publicitat
Terrassa

L’home que volia vendre cocaïna en un pis davant de policies

Segurament va ser casualitat que aquell individu anés a vendre una paperina de cocaïna a un habitatge en el qual estava la policia comprovant el padró municipal, precisament en aquell moment. El que no va ser casualitat és que l’home porfidiegés i tornés al domicili per a vendre la coca. I tanta obstinació li va resultar calamitosa, pel que es veu. Els agents el van enxampar, van intentar identificar-lo, ell va empènyer els policies, el van detenir i li van confiscar unes quantes paperines. Ha estat acusat de tràfic de drogues. El fiscal demana que se li imposin quatre anys i set mesos de presó. L’Audiència Provincial té previst jutjar avui l’acusat.

El 19 d’abril del 2018, a les 6.30 de la tarda, van arribar uns agents de la Policia Municipal a un bloc de pisos del carrer de Roca i Roca, a Sant Pere Nord. Els policies havien programat una actuació de control de padró dels habitants. És habitual. Segons va explicar la policia, els agents estaven en un dels habitatges quan va arribar un individu.

Va picar a la porta. L’habitant amb el qual estaven els guàrdies es va posar nerviós. Esperava alguna cosa, però el moment no semblava el més adequat per a atendre el visitant. La tensió va augmentar i l’habitant va atendre, sí, al visitant, però el va informar de la presència dels policies i l’altre va emprendre la fugida.

Els policies van prosseguir amb el seu treball per a identificar als habitants, però no van marxar. A la sortida, van accedir a un pis contigu. Des d’allà van sorprendre el visitant, que va tornar al domicili cinc minuts després del seu primer intent, a acabar el que havia començat. I els agents el van veure.

El sospitós va insistir, va trucar a la porta, va parlar amb el venedor, però aquesta vegada els agents el van caçar. Van tractar d’identificar-lo i escorcollar-lo, però ell no ho va posar fàcil. Va propinar una empenta als policies i va fugir corrent, escales avall, mentre es desprenia d’un moneder de pell negra.

Però el van capturar. I van agafar el moneder, que contenia vuit paperines de cocaïna. Quatre, d’embolcall blanc, portaven 1,75 grams de coca amb una riquesa del 72 per cent. La resta, la mateixa substància, 1,78 grams amb una puresa del 42 per cent.

Tràfic i resistència
El subjecte portava en la seva cartera dos bitllets de 50 euros, un bitllet de 10 i un altre de 5, diners obtinguts mitjançant la venda de droga, segons el fiscal. Portava també dos telèfons mòbils que usava per a contactar amb els seus clients.

El sospitós, de 36 anys, és d’origen dominicà i, per a l’acusació pública, és autor d’un delicte de tràfic de drogues "en la seva modalitat de substàncies que causen greu mal a la salut" i d’un delicte de resistència a agents de l’autoritat. Pel primer delicte, el fiscal demana una pena de quatre anys i set mesos de presó, més una multa de 317 euros. Pel segon, una pena d’onze mesos de presó.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top