Publicitat
Terrassa

Terrassa es bolca pels drets dels infants

Terrassa va participar a bastament en la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants. L’acte central va tenir lloc al Teatre Principal, amb un espectacle teatral, titulat "Quins drets tinc", creat i interpretat per alumnes de Batxillerat Escènic de l’Institut Torra del Palau, adreçat a centres de primària i de secundària, per a centres que ho havien reservat amb anterioritat. En total, van assistir a aquest espectacle, aproximadament, un miler d’alumnes de nou centres, sumant les dues sessions. Aquest espectacle proposava la dansa, la música en directe i el teatre com a mitjans per tractar sobre diferents drets com són la pau, l’educació, la identitat, el dret a jugar, a la llibertat d’expressió i el dret a la igualtat, entre d’altres.

Al vespre, també s’havia convocat una sessió oberta a la ciutadania, amb entrada lliure i gratuïta, fins a omplir tot l’aforament d’aquest equipament. Aquest acte central, organitzat pel Servei de Ciutadania de l’Ajuntament de Terrassa, també comptava amb el suport i col·laboració del Servei d’Educació i de la Sindicatura de Greuges municipal.

Trobada dels esplais
A la tarda, la Plaça Vella va ser la seu d’una trobada dels centres d’esplai de Terrassa per commemorar aquesta data. Aquest acte, organitzat pels esplais diaris de la ciutat, conjuntament amb el consistori, va comptar amb la presència de l’animador infantil, Roger Canals, que va referir-se a la commemoració d’ahir com "un dia tan remarcable" i va demanar que "tant de bo, els drets dels infants es respectessin a tots els llocs". A la seva actuació, Canal va interpretar cançons adients pels nens i nens que van assistir i va interactuar amb un públic molt entregat.

Al Districte 3, d’altra banda, i per segon any consecutiu, estava previst una trobada oberta a infants i famílies, a partir de les cinc de la tarda, i organitzada per diferents entitats, com és el cas d’INSOC-Centre d’Esplai Guadalhorce i les associacions de veïns de Xúquer, Can Palet I, Can Palet II i Guadalhorce. Aquesta activitat forma part del programa de dinamització comunitària del Districte 3

El Dia Universal dels Drets dels Infants, que ahir va celebrar el seu trentè aniversari, es va instaurar per recordar els milions d’infants de tot el món als quals encara no tenen una atenció sanitària adequada, una bona nutrició, educació o protecció. És un dia per commemorar l’aprovació de la Convenció dels Drets de l’Infant per part de les Nacions Unides, el 20 de novembre de 1989, que posteriorment va ser ratificada per tots els països de l’ONU, amb algunes excepcions.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top