Publicitat
Terrassa

Ordre de crida i cerca per a una dona per tràfic de cocaïna

Vuit persones, cinc nois i tres noies, estaven acusats de traficar amb cocaïna que, entre altres llocs, ocultaven a un armari de comptadors de la llum a Terrassa. Dilluns s’havia de celebrar el judici a l’Audiència Provincial. I es va celebrar. Va ser breu. Set acusats van confessar els fets i es van aprofitar d’una rebaixa considerable de la pena demanada per la fiscal: de vuit anys de presó i multa de 240.000 euros a un any i nou mesos de presó i multa de 60.000. Però una jove no es va presentar. La Justícia ha dictat una ordre de crida i cerca.

Un any i sis mesos de privació de llibertat corresponen a un delicte contra la salut pública. Tres mesos, al de pertinença a grup criminal, segons fonts properes al cas. Així, el procediment ha quedat tancat per a tots els encausats, menys per a la jove d’origen bolivià que no va acudir a judici i que no es va poder beneficiar de la rebaixa quan tocava. Ara la cerca la Justícia.

El Cuerpo Nacional de Policía vigilava el grup des de finals del 2011, quan va saber d’un intens tràfic de drogues a Can Boada. Després, de més tràfic a altres llocs de Terrassa i Sabadell. Els investigadors van punxar els telèfons dels vigilats durant les indagacions, que van incloure comprovacions d’arribada de droga des de Suïssa, intervencions telefòniques amb converses sobre qualitat i quantitat de droga, i sobre el preu de tal partida, o sobre deutes de clients. La fiscal afirmava que els imputats rebien trucades de consumidors amb els que es citaven per a vendre’ls coca.

Embalum al tren
Uns agents van ser testimonis d’una transacció el 2 de maig del 2012 a Can Boada del Pi. A Suïssa es va confiscar un embalum amb 907 grams de cocaïna a un tren. El transportador de la droga, que va escapar abans d’amagar la substància als lavabos del tren, era la parella de la processada que ara es troba en situació de crida i cerca.

El 24 de juliol del 2012, la Policía Nacional va escorcollar habitatges dels encausats. Va localitzar cocaïna i substàncies per al seu tall. A un edifici de Terrassa, on vivien els pares d’un acusat, van trobar droga amagada en l’armari dels comptadors elèctrics. Més de set anys després, dilluns passat, es va celebrar el judici. Tots els implicats, menys una noia, es van conformar amb la rebaixa fiscal. La jove que no hi era dilluns a l’Audiència està en parador ignorat. La cerca la Justícia.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top