Publicitat
Terrassa

L’Aeroport del Prat aterra a la UPC per captar enginyers

Segona visita de la directora de l’Aeroport de Barcelona-El Prat Josep Tarradellas, Sònia Corrochano, al campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa en pocs dies. La directiva va assistir el passat 15 de novembre a l’acte de graduació dels 800 enginyers i enginyeres que es va celebrar al Recinte Firal. I ahir, dimecres, va tornar per parlar del present i futur de l’equipament aeroportuari, el segon en volum de passatgers més important d’Europa. Corrochano, abans, de donar la conferència, va mantenir un contacte amb la premsa acompanyada del director de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeronàutica i Audiovisual (Eseiaat), Xavier Roca, i del cap de Recursos Humans d’Aena a l’Aeroport de Barcelona-El Prat, José Luís García.

La directiva va explicar que l’activitat de l’aeroport de Barcelona es desenvolupa a través de l’operador Aena i d’altres empreses. Va destacar que hi treballen 35.000 persones, de les que la majoria tenen un perfil molt especialitzat donat el nombre de sector d’activitats que hi conflueixen. L’estació aeroportuària gestiona cada dia una mitjana de mil vols, un nombre important que requereix una gran logística en molts serveis.

Buscant talent
Corrochano va dir que "volem ser una empresa (Aena) coneguda i que sigui atractiva per les noves generacions de professionals. Ja fa tres anys que anem col·laborant amb l’Eseiaat de Terrassa i estem molt contents del fruit que dóna. Busquem estudiants, futurs enginyers, que vulguin participar en projectes perquè tenim molts reptes sobre la taula". La directora de l’Aeroport va citar alguns dels eixos de treball que estan desenvolupant i que tenen molt a veure amb la sostenibilitat, tal com marquen des de fa un temps les agendes polítiques del medi ambient. "Hi ha temes prioritaris com, per exemple, aconseguir que l’activitat aeroportuària redueixi les emissions de carboni. Això vol dir crear noves eines tecnològiques que permetin aquesta disminució i això està clar que està en mans dels nous titulats que ara ja surten amb coneixements i cultura de la sostenibilitat, perquè ells també ja pensen diferent de les generacions anteriors". I aquí un incís per recordar que el campus de la UPC a Terrassa va ser el pioner on es va posar en marxa la Càtedra Unesco en Medi Ambient i Sostenibilitat, un projecte formatiu i d’investigació que va néixer l’any 1996 i que llavors (fa 23 anys) semblava que parlava d’utopies.

Corrochano va dir que el segon aspecte és com guanyar eficàcia en la gestió de l’espai aeri. "Ara, cada estat té el seu espai i seria bo que poguessin compartir la informació per ser més eficients en el nombre de vols que circulen cada dia que són molts. Això vol dir, per exemple, que si París té un vol de sortida a les 10 h i es retarda 30 minuts, hi ha un temps i un espai que s’ha perdut i que es pot aprofitar".

Creixement
La directora va apostar per treballar "amb un sistema únic perquè l’espai és limitat". I és limitat perquè va assegurar que la navegació aèria anirà creixent. S’apunta que hi haurà un increment d’un 3, 4% any i que al mercat entraran en força Àsia i Sud-amèrica, segons va dir.

Sostenibilitat i més activitat. Aparentment semblarien dues coses que no casen. La sensació, doncs, no és correcta. "No és contradictori. Els objectius d’un sector i d’una empresa és no renunciar a l’economia però si fer-ho amb una gestió més sostenible i òptima". I Aena ja té en la seva carta de presentació alguns senyals de responsabilitat social laboral. "A l’empresa apliquem la conciliació laboral i familiar i la igualtat de gènere. Jo en sóc un exemple", va confirmar.

Abans que Sònia Corrochano prengués la paraula, el director de l’ Eseiaat, va explicar que Aena és una de les grans empreses de referència que col·labora amb l’Eseiaat i amb la UPC en projectes de grau i de màster, amb beques i pràctiques. La presència de la directora de la gestora de l’aeroport de Barcelona va elogiar la formació de l’escola i va dir que ja compten en enginyers formats a Terrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top