Publicitat
Terrassa

El Terrassenc de l’Any, marcat pel llaç groc

S’esperava una resposta de suport àmplia i així va ser. L’acte d’entrega dels guardons del Terrassenc de l’Any, que enguany ha premiat al polític terrassenc, Josep Rull Andreu, que compleix condemna a Lledoners, es va tenyir de groc i es va convertir en espai de reclam per la llibertat i la independència.

El primer gest visible per fer costat a Rull va ser en el pròleg i al carrer, davant del Teatre Principal on se celebrava la gala de guardons. Centenars de persones es van aplegar allí per sumar-se als Cants per la llibertat que tenen lloc, cada dia, al Raval. La majoria de les persones van entrar al Principal per assistir a l’acte del Centre Cultural El Social que, en aquesta ocasió, estava ple de gom a gom. La reivindicació feta a la plaça de Pi i Maragall es va fer a dins més emotiva, sobretot quan Meritxell Lluís, l’esposa de Rull, va recollir el diploma i la insígnia del guardó.

A més de Josep Rull, el premi ha recaigut en Domènec Ferran Gómez, historiador i director del Museu de Terrassa i Montserrat Gorina, mestra (va treballar a l’Escola Petit Estel-La Nova), activista i humanista a Càritas i Oncolliga. Ferran, que va llegir el discurs en nom dels guardonats, va agrair el reconeixement, que va compartir amb la família, amics i als treballadors. L’historiador va destacar que “crèiem i estimen el que fem i això és l’única fórmula per transmetre-ho als demés i així fer-ho estimar”.

L’acte, amb signe festiu però aquesta vegada també reivindicatiu, va estar presidit per l’alcalde Jordi Ballart; el president del Centre Cultural El Social, Ricard Figueras, i el bisbe auxiliar Salvador Cristau. Tots tres van tenir referències cap a Josep Rull i Lluís Puig, que quasi sempre assistien a aquest acte de llarga tradició a la ciutat i de marcada arrel terrassenquista. A l’inici del seu discurs, Ballart ja va lamentar l’absència de Rull. “Haurien de ser tres les persones premiades i només hi ha dues perquè en Josep Rull està complint una dura condemna. El trobem a faltar i esperem que molt aviat pugui estar amb nosaltres” per afegir que “tot això només es resoldrà amb diàleg”.

L’alcalde va destacar que els tres Terrassenc de l’Any atesoren molts valors humans i professionals, i va emfatitzar el seu compromís amb la ciutat des dels seus àmbits. Un fet que va portar a l’alcalde a fer un paral·lelisme per dir que “Terrassa també vol ser un exemple dels valors d’aquest guardó; una ciutat plural, oberta, feminista i inclusiva”. L’alcalde va recordar en acabar que ja són 200 els terrassencs que han estat mereixedors d’aquest premi i va elogiar la tasca d’El Social per la seva iniciativa. Per la seva banda, el bisbe auxiliar va remarcar la vocació de servei dels premiats i el seu altruisme. Domènec Ferran, Montserrat Gorina i Meritxell Lluís per Rull van rebre el títol després que el periodista Josep Villagrasa fes la glossa de cadascú. Com és habitual, el periodista va fer un recorregut vital molt complet, amè i rigorós a la vegada, i acompanyat de fotografies. L’acte va finalitzar amb la foto de família dels premiats, el ball de l’Àliga en el seu honor i la música de l’Ensemble de saxofons del Conservatori de Terrassa. Afegir que l’Àliga també es va fer notar reivindicativa i va dansar engalanada amb flors grogues.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top