Publicitat
Terrassa

El primer parc natural de l’Estat, creat l’any 1972

El parc de Sant Llorenç va ser el 1972 el primer parc natural declarat de Catalunya i de l’Estat espanyol. Quinze anys després, el 1987, un decret va aprovar els límits de l’espai protegit, sota el paraigua de la Ley de Espacios Naturales Protegidos.

Des d’aquell moment, només en una ocasió s’han modificat els límits de l’àrea protegida. Va ser l’any 1998, quan es va aprovar un pla especial que ampliava l’espai de protecció fins a arribar a les 13.694 hectàrees actuals. En realitat, només els terrenys que delimitaven el parc el 1972 són oficialment parc natural. La incorporació de 1998 només té consideració d’espai protegit, però en matèria de gestió, la Diputació de Barcelona considera el parc com a un tot.

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac es troba a la serralada Prelitoral Catalana, a les comarques del Bages, del Moianès i del Vallès Occidental i pertany als termes municipals de Castellar, Matadepera, Monistrol de Calders, Mura, el Pont de Vilomara i Rocafort, Rellinars, Granera, Sant Llorenç Savall, Sant Vicenç de Castellet, Talamanca, Terrassa i Vacarisses.

El Parc Natural de Sant Llorenç és un dels més populars de Catalunya. Les estadístiques de visites a La Mola donen idea del gaudi que la població en fa de l’àrea protegida. Aquest 2019, 160 mil persones han pujat al cim.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top