Publicitat
Terrassa

El RACC demana un nou túnel ferroviari amb el Vallès

El Real Automòvil Club de Catalunya se suma a les veus que reclamen un nou túnel ferroviari que connecti el Vallès amb Barcelona i que permeti duplicar la capacitat de passatgers i, sobretot, reduir el temps del trajecte per sota dels trenta minuts.

Al seu estudi sobre la capacitat del transport públic, el RACC recomana un pla d’emergència que incrementi les freqüències i la capacitat dels trens de Rodalies, proposa desdoblar la R-3 i millorar la senyalització.

Respecte al Vallès, l’entitat no es decanta per cap de les propostes que actualment hi ha sobre la taula i planteja l’alternativa de crear un nou túnel de FGC o bé un tercer túnel de Rodalies a Barcelona.

El govern de la Generalitat ja s’ha posicionat. El conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet va anunciar aquesta primavera, en el marc de la presentació de l’agenda 2030 de FGC, que havia encarregat l’estudi informatiu d’un nou túnel de FGC per Collserola. El document hauria d’estar enllestit el 2020, descartant, de facto, l’històric projecte del Túnel d’Horta. Ahir però, elpropi Calvet va dir que aquest és un projecte "a llarg termini" i va plantejar la posibilitat que un servei de bus amb carril bus "igual tindria el mateix rendiment a més baix cost".

La proposta del túnel per Collserola no agrada a Terrassa. L’ajuntament s’ha manifestat contrari al canvi en la planificació de la infraestructura. L’exalcalde Alfredo Vega va respondre a Calvet reivindicant el projecte del Túnel d’Horta, que havia de donar servei directe des de Terrassa a la UAB i a l’estació de la Sagrera (TGV), amb nova estació per Ca N’Anglada, Can Palet i Montserrat, tal com preveia el Pla Territorial Metropolità de Barcelona.

Territori defensa el nou túnel per Collserola com a "la gran infraestructura metropolitana pels anys vinents", una eina real i "potent de competència amb el cotxe". El túnel ferroviari ha de repercutir, va dir Calvet, en una reducció de tràfic a l’autopista C-58 i una millora de la qualitat de l’aire.

En el capítol de recomanacions, el RACC també proposa reforçar la B-30 i la C-31 fins a Glòries. Pel que fa al Bus Exprés, suggereix allargar i agilitzar l’itinerari amb carril bus fins a les estacions de Sants i del Nord perquè d’aquesta manera pugui ser tan competitiu com rodalies i FGC. El RACC també considera important de cara al traspàs de viatgers al transport públic, la creació d’aparcaments dissuasoris i una app amb informació de localització i ocupacio.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top