Publicitat
Terrassa

Adéu Nadal, adéu pista de gel

Els calius del Nadal deixen de fumejar i l’any naixent porta de la mà la rutina. I la Plaça Nova recobra el seu estat natural. El que fora un dels reclams nadalencs d’aquesta temporada a Terrassa, la pista de gel, va deixar ahir de funcionar al Vapor Gran. Ja es veurà, vista la controvèrsia prèvia, si torna l’any que ve.

Alguns comerciants la trobaran a faltar, perquè és difícilment negable que la pista de gel ha esdevingut pol d’atracció per a milers de persones, i que la presència nombrosa de nens amb les seves famílies ha redundat en benefici del sector. "Els primers dies va anar molt bé, però els darrers ha baixat una miqueta l’activitat. Tot i això, crec que la iniciativa ha estat molt bona per a la dinamització d’aquest sector i per ajudar el comerç de proximitat", va comentar ahir Núria Abellán, responsable d’un estand de menjar ambulant, "la Cabreta".

La pista nadalenca de gel ha estat impulsada pel Gremi Empresarial de Terrassa i Comarca amb la col·laboració i el suport decidit de l’Ajuntament. La proposta ha sortit bé, sembla, a tenor del que s’ha pogut veure durant el Nadal. Pràcticament tots els dies de funcionament la pista estava plena de gom a gom. L’Ajuntament encara no disposava ahir de dades definitives d’afluència, però es calcula que la pista ha tingut una mitjana d’unes 700 persones usuàries al dia.

Sostenible
Un mes ha estat la pista de gel en la Plaça Nova. Ha costat uns 90.000 euros, la major part d’ells, 60.000, aportats per l’administració municipal. El projecte va arribar marcat per la polèmica política, perquè en el ple de novembre el grup del PSC es va mostrar crític amb l’assumpte, preguntant com es podia conjugar la instal·lació d’una pista de gel, amb el CO2 que emet, amb l’anomenada "revolució verda" impulsada pel govern local.

La regidora de Comerç, Jennifer Ramírez, va defensar el projecte, va dir que estava concebut per a generar activitats i atractiu per a la zona i va argumentar que el govern s’havia decantat per l’opció més sostenible: la pista gastava molta aigua, però el líquid era de xarxa i a la xarxa general tornaria. A la disputa política es van sumar algunes queixes de veïns pel soroll d’un compressor connectat 24 hores al dia. L’Ajuntament va afirmar que havia fet un seguiment de la instal·lació per minimitzar el soroll de la maquinària durant el procés de generació de gel, que havia de durar només uns dies a començaments de desembre.

Ahir a la tarda, els darrers patinadors apuraven el crepuscle de l’equipament. Una noia en cadira de rodes es lliscava somrient empesa per una altra persona. Un home desistia després de diverses caigudes espectaculars. "Marxo", va dir. I va marxar.

La pista també marxa. Potser tornarà en onze mesos.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top