Publicitat
Terrassa

Els mestres tornen a demanar millores

Els sindicats de l’Ensenyament s’han fet visibles de nou després de les vacances de Nadal. Representants d’organitzacions de la comunitat educativa es van desplaçar aquest dimecres fins a la conselleria d’Educació on van lliurar carbó per simbolitzar que s’ha portat malament.

Sindicats, com Ustec-STEs, han recordat que tenen una plataforma reivindicativa i demanen seure a negociar. El document recull quinze demandes que pretenen millorar la qualitat de l’ensenyament públic així com del conjunt de treballadors que està a peu d’aules.

La plataforma situa com a prioritats el retorn a l’horari lectiu anterior a les retallades, que és de 23 h a primària i 18 h a secundària; la recuperació de l’horari del professorat de secundària amb les hores de permanència incrementades del professorat (24h); la reducció de les ràtios (màxim de 22 a primària i 25 a secundària), cap tancament de grups a la pública i la retirada del decret de provisió i perfils professionals de 2014. Aquests són els punts primers però darrera hi ha una llarga llista de demandes que implica recupear el poder adquisitiu perdut, implementar el càrrec de coordinador en coeducació i dotar-lo d’un complement específic, així com incrementar el personal de suport educatiu per la diversitat i el de serveis educatius com els EAP. El document insisteix també en la retirada i derogació de la Llei de Formació i qualificació professionals de Catalunya (la que es coneix com a nova FP) i oferir més formació permanent pels professionals. També demana recursos econòmics per la inclusivitat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top