Publicitat
Terrassa

Gairebé 6 mil targetes venudes el primer mes de la T-Hospital

Publicitat

El Servei de Mobilitat i TMESA ha fet el primer balanç del nou títol T-Hospital, que permet viatjar gratuïtament i de manera il·limitada a l’Hospital de Terrassa. Es va posar en funcionament el passat 17 de desembre amb la campanya "Bus gratis a l’Hospital de Terrassa" i durant el primer mes ja s’han emès 5.900 targetes.

L’equip de govern valora "molt positivament" l’acollida del nou títol gratuït per part de la ciutadania. La majoria d’usuaris, informa, son treballadors de l’hospital de Terrassa i usuaris que fan desplaçaments recurrents al centre mèdic.

Durant els primers trenta dies de la T-Hospital s’han fet 5.300 viatges al centre hospitalari amb el nou títol. La dada posa de manifest que la majoria de les persones que han aconseguit la targeta ja l’han fet servir com a mínim una vegada.

Les tramitacions del nou títol, que té un cost d’1 euro en el moment de l’expedició, s’ha fet majoritàriament de manera presencial a l’Oficina de Mobilitat, al carrer d’Iscle Soler, 9. Un 19 per cent dels usuaris l’han recollit al mateix Hospital de Terrassa i l’opció digital, via web, ha estat triada per un 19 per cent dels casos.

La posada en marxa de la T-Hospital ha coincidit amb un increment de l’ús de les línies que porten cap a l’Hospital: la L-1 i la L’H. El reglament del nou títol preveu sancions pel mal ús de la targeta, però durant el primer mes d’implantació no s’ha sancionat a ningú. De fet, s’han detectat "poques incidències" en el servei, informen fonts municipals, que mencionen pocs usos irregulars de la targeta.

Revolució verda
El projecte de la T-Hospital forma part dels canvis en la mobilitat a la ciutat impulsats amb la implantació de la nomenada Revolució Verda. La campanya persegueix, entre altres objectius, promoure l’ús del transport públic entre la ciutadania, a la que convida a incorporar-lo als seus desplaçaments quotidians.

La T-Hospital permet viatjar de manera gratuïta a l’Hospital de Terrassa de manera il·limitada. No cal renovar-la. El títol és diferent i funciona de manera independent a la reste de títols del transport públic.

Cal validar el viatge en el moment de pujar al bus, en una màquina diferent de la resta de targetes i exclusiva per la T-Hospital. Cada validació permet utilitzar fins a dos autobusos (fer un transbord), validant sempre en pujar al vehicle. En arribar a l’Hospital de Terrassa cal fer una segona validació al dispositiu instal·lat a prop de la parada del bus.

La creació de la T-Hospital es va aprovar al ple de novembre, coincidint amb la votació de les noves tarifes del transport urbà.

Publicitat
To Top