Publicitat
Terrassa

Cs tornarà a requerir Ballart perquè tregui el llaç groc

Publicitat

Cs està decidit a portar l’alcalde, Jordi Ballart, davant dels tribunals si no treu el cartell d’ERC que penja de la façana de l’Ajuntament en solidaritat amb els presos del Procés. La direcció del partit assegura que si no ha cursat ja la denúncia ha estat perquè falten alguns tràmits per completar, però insisteix que la demanda arribarà.

El setembre passat, Cs va perdre la votació d’una proposta de resolució en què demanava a l’alcalde que retirés el cartell amb el llaç groc que ERC té penjat a la façana de l’edifici Consistorial, tot just a la finestra que dóna al despatx dels republicans. Cap formació va recolzar la moció de Ciutadans. ERC i JxT van votar-hi en contra, i TxT (que ni va intervenir en el debat) i el PSC s’hi van abstenir. De seguida, Cs va anunciar que portaria el cas als tribunals. La seva intenció era i és denunciar a l’Ajuntament davant el contenciós-administratiu perquè l’obligui a retirar el llaç groc. Considera la formació que és un "símbol partidista" que "vulnera la neutralitat institucional" de la corporació egarenca.

Quatre mesos després d’aquell anunci, la denúncia encara no ha estat interposada, però Cs manté que ho farà. Segons explica el seu líder, Javier González, els seus advocats els han assessorat que cal fer alguns tràmits previs, com és un nou requeriment formal a l’alcalde, més enllà de la fallida moció del ple, perquè retiri el llaç groc. "Amb aquest nou document que farem arribar a l’alcalde, li donarem una altra oportunitat perquè compleixi la llei", assenyala González. Si Ballart, a qui Cs veu com el responsable que el cartell que demana la llibertat dels presos del Procés encara hi sigui a la façana, no treu el rètol, la formació interposarà la denúncia davant el tribunal contenciós-administratiu. De fet, explica González, fa uns dies van aixecar acta notarial per deixar constància que el cartell encara roman a la finestra del despatx d’ERC, document que també s’adjuntarà a la denúncia.

Jurisprudència
La formació taronja explica que hi ha jurisprudència que obliga les administracions públiques a retirar qualsevol simbologia partidista dels edificis de les administracions públiques en tant que "vulnera el principi d’objectivitat i neutralitat dels poders públics". El partit taronja també fa referència a l’informe redactat pels serveis jurídics municipals on es determina que la col·locació de simbologia partidista a la façana de l’Ajuntament suposa un ús inadequat de l’edifici.

Publicitat
To Top