Publicitat
Terrassa

L’ús del transport públic augmenta un 3% a l’àrea de Barcelona

El transport públic va tancar l’any 2019 amb 1.056 milions de viatges, el que suposa un increment del 3 per cent. Ho recull l’informe sobre l’evolució de la demanda de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que celebra la xifra "històrica" en l’àmbit de la mobilitat a l’àrea de Barcelona.

Les dades revelen que tots els operadors de la xarxa han experimentat un creixement significatiu aquests darrers dotze mesos.

El metro i el bus de Barcelona van registrar a 2019 el nombre més alt de viatges, 627 milions, i també han estat capaços de captar, juntament amb el bus metropolità (gestió indirecta), el nombre més elevat de viatges, concretament un 7,3 per cent més que l’exercici anterior.

Fora de metro, bus de Barcelona i bus metropolità, el mitjà de transport més popular a Catalunya continua sent Rodalies Renfe. 119 milions de viatges va comptabilitzar l’operador l’any passat, exercici en què va augmentar un 2,8 per cent el nombre de viatges.

La xarxa de Ferrocarrils de Catalunya a l’àrea de Barcelona és menor, però l’any passat va superar ells 91 milions de viatges i va superar a Rodalies en percentatge d’increment de viatgers, un 4,4 per cent.

Pel que fa als títols integrats, el de dues zones ha baixat un 44,93 per cent a conseqüència de la implantació de la nova tarifa metropolitana i del traspàs de títols de 2 zones a títols d’1 zona. El 2019 es van vendre 1,2 milions menys de targetes de 2 zones i quasi 2 milions més d’1 zona. Pel que fa als títols de tres zones, la venda només s’ha incrementat un 0,35 per cent fins a arribar als 1.040.237 viatges.

L’àrea de Barcelona tanca 2019 amb un increment absolut de 31 milions de viatges en transport públic, un 3 per cent, a les portes d’un any, 2020, amb novetats com el nou sistema de títols i tarifes, que premia l’ús habitual del transport públic. Baixen les vendes de la T-10 i la T-50/30 i pugen els abonaments com la T-mes o la T-jove. Les targetes integrades representen ja un 75 per cent del total de la xarxa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top