Publicitat
Terrassa

Polo: “Volem liderar els projectes de residències per a gent gran”

Publicitat

Una delegació de la Federació dels Casals de Gent Gran es va reunir aquesta setmana amb l’alcalde Jordi Ballart i amb la regidora de Salut i Gent Gran, Mónica Polo, per tenir un intercanvi d’expressions i expressar també les seves inquietuds. L’entitat, que presideix Miquel Mariano (persona que ha rellevat a Rafael Casals), va tornar a posar a sobre la taula les residències per a gent gran de Sant Pere Nord i Ca N’Anglada, dos projectes anhelats que es van demorant "sine die" per falta de recursos econòmics.

La construcció de les residències per a gent gran són competència de la Generalitat però, fins ara, no hi ha cap compromís que les dues de Terrassa es tirin endavant. El motiu és la falta de pressupost. El nou govern municipal, però, no es vol conformar i està cercant fórmules per veure com pot desbloquejar els projectes. Així ho ha manifestat la regidora de Salut i Gent Gran, Mónica Polo, qui ha dit que "estem disposats a liderar aquests equipaments i estem estudiant sistemes de com fer-ho, de quin és el cost, com es pot finançar i com es posarien en marxa el servei. En residències i places públiques tenim un buit i l’hem de cobrir". Les paraules de Polo s’adiuen amb el que expressava ERC durant la campanya i que és el seu soci de Govern. A més d’un acte, Isaac Albert, tinent d’alcalde Promoció Econòmica i Projecció de la ciutat i llavorscap de llista d’Esquerra, va dir que "hi ha projectes que no són competència plenament municipal però si són prioritaris i necessaris hem de ser capaços d’agafar les rendes i trobar els recursos". Molts que el van escoltar en el seu dia van pensar que era una proposta valenta però no impossible de materialitzar.

"Urgent"
La regidora Mónica Polo coincideix amb Albert que hi ha polítiques, com de benestar social, que són ara principals. "Cada vegada hi ha persones més grans i cal ampliar els serveis i els recursos. Hem de procurar atendre als que poden i volen estar a casa i els que requereixen una plaça a un centre de dia o una residència. És un tema urgent, el de les residències i més quan la de Mossèn Homs, l’única pública a la ciutat, ha tancat tres plantes i no se sap si es reobriran. És una carència sobre la qual hem d’actuar".

La regidora també ha avançat que estan cercant solucions a altres demandes dels Casals de Gent Gran. Sobre la possibilitat de que la nova oficina d’informació d’Els Telers doni servei als casals, va dir que "ja era previst que una persona es desplaci fins als equipaments per atendre consultes. Serà una segona persona i encara no la tenim". També va comentar que es farà una visita al Recinte Firal per veure com millorar la climatització y el so.

Publicitat
To Top