Publicitat
Terrassa

El PSC reclama un canvi tarifari amb els municipis limítrofs

El PSC creu que els canvis tarifaris aplicats des d’aquest mes per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) aprofundeixen en "el greuge" que ja pateixen els egarencs a l’hora de fer servir el tren en els seus desplaçaments. El grup municipal proposarà un acord de junta de portaveus a la resta de partits del Consistori per demanar a l’ATM que garanteixi que els desplaçaments entre Terrassa i les ciutats limítrofs, com Sabadell i Rubí, es puguin fer utilitzant títols d’una zona.

L’ATM aplica una excepció sobre ciutats adjacents que es troben en zones diferents. Els desplaçaments entre elles es pot amb títols d’una zona, però no amb totes les targetes aplica aquesta excepció. Amb la nova tarificació, es pot anar a Rubí i a Sabadell amb la T-casual d’1 zona, però, en canvi si es fa amb la T-usual i la T-jove es necessiten dues zones perquè són títols de viatges il·limitats. El portaveu del PSC, Marc Armengol, recorda que "plou sobre mullat". Terrassa, denuncia, "ja pateix el greuge d’estar situada en la zona 3".

Els socialistes presenten quatre propostes d’acord de junta de portaveus més. En una d’aquestes es posicionen en contra del "pin parental" que impulsa Vox a Múrcia. El regidor Javi García denuncia el "control de la dreta" en el sistema educatiu i insta la resta de partits a defensar "la llibertat de pensament i els drets fonamentals". El mateix regidor va explicar que en un altre dels acords proposats, el PSC demana al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que desisteixi de la seva proposta de centralitzar els jutjats de violència de gènere. Segons explica, el TSJC vol que hi hagi un jutjat específic a cada partit judicial, però no a cada jutjat, com fins ara. En el cas del partit judicial de Terrassa, la mesura implicaria suprimir el jutjat de violència de gènere de Rubí. García considera que "des de l’Administració pública s’han de donar totes les facilitats possibles a les dones que pateixen violència masclista" i considera que aquesta reforma dificultaria aquest accés.

Els socialistes també demanaran mesures per garantir l’equilibri territorial a les comarques catalanes que s’estan despoblant. Per altra banda, instaran el Govern de l’Estat i de la Generalitat a augmentar la partida pels ajuts al lloguer de les famílies vulnerables.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top