Publicitat
Terrassa

Més de 5.500 infants i joves a les activitats inclusives de Fupar

Durant l’any 2019, 5.513 infants i joves pertanyents a més de 42 centres educatius (escoles bressol, educació infantil, primària i secundària" i de vint entitats o activitats (esplais, campus, casals d’estiu i clubs esportius) han compartit experiències inclusives amb persones amb discapacitat intel·lectual de Fupar, pel que fa al vessant pedagògic. Les diferents activitats socioeducatives que fa prop de vint anys que ofereix Fupar tenen com a objectius primordials fomentar valors com la tolerància, l’ajuda mútua o la solidaritat.

El programa socioeducatiu d’aquesta entitat referma la seva aposta per una educació integradora, transformadora, inclusiva i oberta a tothom i, a més, incideix fermament en les primeres etapes de la infància com a impulsor de canvis a la societat. Tot i això, també es tracta d’un projecte que està destinat a joves i adolescents.

Segons Anna Sanglas, pedagoga i coordinadora d’activitats a Fupar, "la clau per crear una societat on tothom gaudeixi d’igualtat d’oportunitats és treballar des de la base, sigui amb infants o adolescents". Es tracta, doncs, de treballar des de l’educació per ser "capaços de transformar-la", apunta Sanglas.

En aquestes activitats, els més menuts i menudes comparteixen de prop unes experiències que són molt enriquidores amb les persones amb discapacitat. Viuen al seu costat i, a més, aprenen a conviure en una societat diversa. Tot, des de l’acceptació i amb el benefici que els hi servirà amb els anys. Quan creixen, aquests infants transmeten i apliquen els valors que han après en el seu dia a dia en aquestes activitats.

La directora tècnica del Centre Ocupacional Fupar, Marta Puig, assegura que tot plegat "és com una cadena de transmissió de benestar social". La responsable d’aquesta entitat assenyala també que "si aconseguim que els nens i nenes normalitzin la diversitat des de ben petits, estem projectant un futur socialment més just, igualitari i tolerant"..

Propostes tot l’any
Durant tot l’any 2019, Fupar ha apostat per aquestes propostes didàctiques per fomentar tots aquests valors. Es tracta d’activitats de tota mena, algunes que s’adhereixen a costums segons l’època de l’any, com poden ser el Tió gegant a la Placa Vella, el Conte de Nadal o l’activitat dissenyada per a la Festa Major de Terrassa.

Altres activitats de l’any han estat Com es treballa a Fupar?, Olorem la primavera, Gimcana inclusiva de Fupar, Horticultura a les escoles, Experiències itinerants, Promocions i trobades esportives, conviure en un món de diferències i Auxiliars a les escoles.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top