Publicitat
Terrassa

El barri fa pinya perquè l’escola no perdi qualitat

Si hi ha un element cohesionador al barri de Les Fonts, aquest és l’escola Pilarín Bayés, que acull al voltant de 400 alumnes, dels que més del 50% viuen a Terrassa. El centre està ubicat al terme municipal de Sant Quirze, i tant l’Associació de Mares i Pares (AMPA), com la direcció de l’escola i les diferents entitats veïnals es mostren preocupades per si l’agregació a Terrassa repercuteix en el projecte educatiu.

El director de l’escola, David Sánchez, explica que el centre rep una subvenció anual de més de 30 mil euros per part de l’Ajuntament de Sant Quirze, que permet sufragar "activitats educatives que formen part de la identitat de l’escola i, per tant, del projecte educatiu", com, per exemple, natació, activitats amb la Diputació i sessions de bicicleta amb la Policia Local, a part del transport escolar i altres subvencions socials "Qualsevol canvi genera neguits. Necessitem saber si haurem de modificar alguna part del nostre projecte educatiu", explica Sánchez.

El centre reclama informació "oficial" per part de Terrassa. És per això que la direcció ha demanat la presència de la regidora d’Educació, Teresa Ciurana, en el proper Consell Escolar, previst pel 12 de març. En una primera reunió, el desembre, va venir l’alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, i un tècnic dels serveis educatius de Terrassa, però no la titular del departament. També l’AMPA del Pilarín Bayés ha demanat trobar-se amb la regidora egarenca per saber "quins serien els números i poder valorar si guanyem o perdem amb la segregació de Sant Quirze", explica Elisabeth Herrera, presidenta de l’AMPA. La comunitat educativa està inquieta "per si el centre surt perjudicat" amb el canvi de municipi. "No volem la segregació si això implica una pèrdua d’aportacions a l’escola", remarca Herrera.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, fa una crida a la calma. "Estem analitzant la situació. En cap cas, l’escola ha de perdre recursos. No volem que ningú perdi en aquest procés", assegura.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top